Fontodi Case Via Pinot Nero

Rood | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Fontodi Case Via Pinot Nero

Fontodi

De familie Manetti is beroemd als maker van terracotta tegels, zij doen dit al meer dan 300 jaar. In 1968 kocht de familie Manetti er een wijnhuis bij: Fontodi, in het hart van de Chianti Classico net ten zuiden van Panzano.

Giovanni, zoon van één van de broers, runt het wijnhuis sinds 1979. Het landgoed bestaat uit 130 hectare waarvan 70 hectare met wijnstokken is beplant en ligt in de fameuze ‘Conca d’Oro’. Dat is een natuurlijk amfitheater ten zuiden van Panzano, met voornamelijk Galestro en schalie als bodem, met een groot verschil in temperatuur tussen dag en nacht. Er is nooit met chemicaliën gesproten en het bedrijf is inmiddels biologisch gecertificeerd. Daarnaast wordt bijvoorbeeld ook de mest gebruikt van hun eigen Chianini koeien. De wijngaarden liggen tussen de 300 en 400 meter en zijn volledig nieuw beplant na aankoop. De eerste wijnen kwamen dan ook pas in de jaren 70 op de markt, met vanaf het begin Franco Bernabei als consultant. Als snel kreeg het wijnhuis grote internationale waardering bijvoorbeeld voor hun Chianti Vigna del Sorbo en de supertoscaan Flaccianello della Pieve. Fontodi wordt beschouwd als één van voorlopers van kwaliteit in Chianti Classico en is meermaals zeer hoog beoordeeld door de internationale pers.

Website Fontodi

Bekijk Fontodi

Fontodi Case Via Pinot Nero

Rood | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze robijnrode wijn heeft een expressieve neus met een gelaagde geur: beginnend met wilde aardbeien en frambozen, daarna rokerig en aards. De smaak is fluweelzacht, rijk met een breed palet van bosfruit en houttonen. Zeer lange, rijke afdronk.

Korte omschrijving

Een zeer zeldzame wijn van 1 hectare wijngaard in Toscane.

Overige informatie

De wijn is op houten conische cuves vergist (met behulp van natuurlijk aanwezige gisten), daarna 12 maanden op eiken barriques gerijpt.

Product specificaties

Artikelnummer P28486
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Aglianico
Land Italië
Streek Toscane
Appellatie IGT Colli Toscana Centrale
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 15
EAN doos 18021019000064
EAN fles 8021019000067