Ferme du Mont Vacqueyras Le Rif

Rood | 0.75 L | 2021 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Ferme du Mont

La Ferme du Mont

La Ferme du Mont is een samenwerking tussen enkele druiventelers en wijnmaker Stephane Vedeau. Het doel is om van klassieke Rhônewijnen een moderne, kwalitatief hoogstaande en betaalbare variant te maken.

Wijnmaker van La Ferme du Mont Stephane Vedeau is een bijzondere man. Hij voelt zich sterk verbonden met zijn wijngaarden en zijn wijnen en hij heeft veel geëxperimenteerd met het wijnmaken, bijvoorbeeld in de Languedoc. De zuidelijke Rhône is echter al lange tijd zijn thuishaven. Om de elegantie in zijn wijnen te benadrukken, probeert hij zoveel mogelijk frisheid in zijn wijnen te krijgen als het gebied en de jaargang hem toestaan. Hij werkt samen met vaste druiventelers die hun wijngaarden op de juiste plekken hebben. Zo komt de Gigondas van een schitterende hoog gelegen wijngaard aan de voet van de Dentelles de Montmirail. De wijnen staan bekend om het prachtige fruit, niet te veel hout en rijpe tannines: proef de gewone Côtes du Rhône maar eens en u bent al verkocht! De internatonale aardering voor zijn werk is enorm. Een kleine greep: Jancis Robinson gaf de Châteauneuf Côtes Capelan al eens 19,5 op 20, Parker beloonde deze wijn al met 98 punten. Ook de ‘basiswijnen’ genieten veel aanzien. Zo kregen diverse jaargangen van de Première Côte van Parker 90 punten, enorm hoog voor een wijn in dit prijssegment.


Website La Ferme du Mont

Bekijk La Ferme du Mont

Ferme du Mont Vacqueyras Le Rif

Rood | 0.75 L | 2021 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze blend van Grenache, Syrah en Mourvèdre is een prachtige weergave van de terroir van het gebied. De wijngaarden liggen tegen de hellingen van de Les Dentelles de Montmirail. Hier krijgen de druiven volop zon, wat resulteert in volle aroma’s en rijpe tannines. De Mourvèdre groeit aan oude wijnranken en wordt pas laat geoogst. De kleine, geconcentreerde druifjes hebben een duidelijk aandeel in het karakter van de wijn.

De wijn is opvallend kruidig in geur en smaak. Je ruikt de garrigue, die de wijn een spannend karakter geeft. Deze kruidigheid wordt aangevuld met aroma’s van rijp fruit, bloesem en drop. Ook in de smaak is de wijn rijp en kruidig. Het hout is slechts ondersteunend aanwezig. De afdronk is lang met rijpe tannines, een vlezige structuur en een subtiele mineraliteit.

Korte omschrijving

Rijke en complexe wijn met rijp fruit en kruidige tonen.

Product specificaties

Artikelnummer P13200
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Vacqueyras
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Grenache, Syrah, Mourvèdre
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 3760165372622
EAN fles 3760165372554