Ferme du Mont Le Ponnant Côtes du Rhône Villages

Rood | 0.75 L | 2021 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Ferme du Mont

La Ferme du Mont

La Ferme du Mont is een samenwerking tussen enkele druiventelers en wijnmaker Stephane Vedeau. Het doel is om van klassieke Rhônewijnen een moderne, kwalitatief hoogstaande en betaalbare variant te maken.

Wijnmaker van La Ferme du Mont Stephane Vedeau is een bijzondere man. Hij voelt zich sterk verbonden met zijn wijngaarden en zijn wijnen en hij heeft veel geëxperimenteerd met het wijnmaken, bijvoorbeeld in de Languedoc. De zuidelijke Rhône is echter al lange tijd zijn thuishaven. Om de elegantie in zijn wijnen te benadrukken, probeert hij zoveel mogelijk frisheid in zijn wijnen te krijgen als het gebied en de jaargang hem toestaan. Hij werkt samen met vaste druiventelers die hun wijngaarden op de juiste plekken hebben. Zo komt de Gigondas van een schitterende hoog gelegen wijngaard aan de voet van de Dentelles de Montmirail. De wijnen staan bekend om het prachtige fruit, niet te veel hout en rijpe tannines: proef de gewone Côtes du Rhône maar eens en u bent al verkocht! De internatonale aardering voor zijn werk is enorm. Een kleine greep: Jancis Robinson gaf de Châteauneuf Côtes Capelan al eens 19,5 op 20, Parker beloonde deze wijn al met 98 punten. Ook de ‘basiswijnen’ genieten veel aanzien. Zo kregen diverse jaargangen van de Première Côte van Parker 90 punten, enorm hoog voor een wijn in dit prijssegment.


Website La Ferme du Mont

Bekijk La Ferme du Mont

Ferme du Mont Le Ponnant Côtes du Rhône Villages

Rood | 0.75 L | 2021 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

De wijngaarden voor deze wijn liggen tegen de Châteauneuf-du-Pâpe aan, op de hellingen bij het dorp Courthézon. Anders dan in de Châteauneuf-du-Pâpe is de bodem hier niet bedekt met rolkeien en kiezels, waardoor de wijn geclassificeerd wordt als een Côtes du Rhône Villages. De zonnige ligging zorgt voor rijp fruit, terwijl de verkoelende Mistralwind zorgt voor behoud van frisheid en elegantie. 

Een kleine Châteauneuf-du-Pâpe met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Rijp en vol, maar tegelijkertijd enorm elegant en verfijnd. In de expressieve neus tonen van rijpe zwarte kersen, viooltjes, laurier, drop en olijven. De smaak is zacht met rijp donker fruit, zwarte peper, ronde tannines en een verfijnd, opvallend frisse afdronk.

Korte omschrijving

Serieuze maar goed verteerbare en breed inzetbare Rhônewijn.

Overige informatie

Wine Spectator - 90 punten (2020)
"A full-bodied red, with black currants and macerated plum collinding with black licorice, clove and baking spices. Shows base notes of singed iron and charred apple wood, while a flash of acidity and firm tannins guide the finish. Grenache and Syrah. Drink now through 2028."

Product specificaties

Artikelnummer P13160
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Côtes du Rhône Villages
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Grenache, Syrah
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 3760165372295
EAN fles 3760165372417