Ferme du Mont La Truffière Côtes du Rhône

Wit | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Ferme du Mont

La Ferme du Mont

La Ferme du Mont is een samenwerking tussen enkele druiventelers en wijnmaker Stephane Vedeau. Het doel is om van klassieke Rhônewijnen een moderne, kwalitatief hoogstaande en betaalbare variant te maken.

Wijnmaker van La Ferme du Mont Stephane Vedeau is een bijzondere man. Hij voelt zich sterk verbonden met zijn wijngaarden en zijn wijnen en hij heeft veel geëxperimenteerd met het wijnmaken, bijvoorbeeld in de Languedoc. De zuidelijke Rhône is echter al lange tijd zijn thuishaven. Om de elegantie in zijn wijnen te benadrukken, probeert hij zoveel mogelijk frisheid in zijn wijnen te krijgen als het gebied en de jaargang hem toestaan. Hij werkt samen met vaste druiventelers die hun wijngaarden op de juiste plekken hebben. Zo komt de Gigondas van een schitterende hoog gelegen wijngaard aan de voet van de Dentelles de Montmirail. De wijnen staan bekend om het prachtige fruit, niet te veel hout en rijpe tannines: proef de gewone Côtes du Rhône maar eens en u bent al verkocht! De internatonale aardering voor zijn werk is enorm. Een kleine greep: Jancis Robinson gaf de Châteauneuf Côtes Capelan al eens 19,5 op 20, Parker beloonde deze wijn al met 98 punten. Ook de ‘basiswijnen’ genieten veel aanzien. Zo kregen diverse jaargangen van de Première Côte van Parker 90 punten, enorm hoog voor een wijn in dit prijssegment.


Website La Ferme du Mont

Bekijk La Ferme du Mont

Ferme du Mont La Truffière Côtes du Rhône

Wit | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een wijn die met zijn kracht en balans een mooi midden vormt tussen de grote witte wijnen uit de Rhône en die uit het zuiden van de Bourgogne”, zo omschrijft Stéphane Vedeau deze mooie witte blend. De druiven groeien in oostelijk georiënteerde wijngaarden op de uitlopers van de Dentelles de Montmirail. De Mistralwind zorgt voor verkoeling en voor ventilatie in de wijngaarden, waardoor er een gezond klimaat ontstaat dat het gebruik van chemische middelen overbodig maakt. Bovendien behouden de druiven zo hun frisheid.

Na de handmatige oogst ondergaat het sap een lange vergisting van 5 tot 6 weken. Een rijping van 8 maanden op de lies, in betonnen cuves, maakt de wijn zachter en ronder zonder de frisheid en het sappige fruit te verliezen. De wijn heeft een rijke, uitnodigende neus met aroma’s van exotisch fruit, bloesem en subtiele minerale tonen. Sappig en verfrissend van smaak met tonen van rijp geel fruit, acaciahoning, kruiden, sappige zuren en een mooie mineraliteit.

Korte omschrijving

Sappige en volle wijn met milde zuren.

Product specificaties

Artikelnummer P13170
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Côtes du Rhône
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 9 tot 11 graden
Assemblage Grenache Blanc, Viognier, Clairette
Alcohol percentage 13
EAN doos 3760165372400
EAN fles 3760165372394