Ferme du Mont Jugunda Gigondas

Rood | 0.75 L | 2021 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Ferme du Mont

La Ferme du Mont

La Ferme du Mont is een samenwerking tussen enkele druiventelers en wijnmaker Stephane Vedeau. Het doel is om van klassieke Rhônewijnen een moderne, kwalitatief hoogstaande en betaalbare variant te maken.

Wijnmaker van La Ferme du Mont Stephane Vedeau is een bijzondere man. Hij voelt zich sterk verbonden met zijn wijngaarden en zijn wijnen en hij heeft veel geëxperimenteerd met het wijnmaken, bijvoorbeeld in de Languedoc. De zuidelijke Rhône is echter al lange tijd zijn thuishaven. Om de elegantie in zijn wijnen te benadrukken, probeert hij zoveel mogelijk frisheid in zijn wijnen te krijgen als het gebied en de jaargang hem toestaan. Hij werkt samen met vaste druiventelers die hun wijngaarden op de juiste plekken hebben. Zo komt de Gigondas van een schitterende hoog gelegen wijngaard aan de voet van de Dentelles de Montmirail. De wijnen staan bekend om het prachtige fruit, niet te veel hout en rijpe tannines: proef de gewone Côtes du Rhône maar eens en u bent al verkocht! De internatonale aardering voor zijn werk is enorm. Een kleine greep: Jancis Robinson gaf de Châteauneuf Côtes Capelan al eens 19,5 op 20, Parker beloonde deze wijn al met 98 punten. Ook de ‘basiswijnen’ genieten veel aanzien. Zo kregen diverse jaargangen van de Première Côte van Parker 90 punten, enorm hoog voor een wijn in dit prijssegment.


Website La Ferme du Mont

Bekijk La Ferme du Mont

Ferme du Mont Jugunda Gigondas

Rood | 0.75 L | 2021 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Geconcentreerd en vrouwelijk, dat is hoe Stéphane Vedeau het karakter van deze wijn omschrijft. De druiven groeien in de kleine appellatie Gigondas, op de hellingen van de Dentelles de Montmirail. De naam van de wijn verwijst naar de oorspronkelijke naam van het wijngebied en is een eerbetoon aan de wijnmakers van vroeger. Wijnen uit deze buurgemeente van de Vacqueyras geven vriendelijke, elegante wijnen met vaak een groot rijpingspotentieel.

Na de vergisting ondergaat de wijn een houtrijping, maar net als in de andere wijnen van Stéphane is het hout slechts ondersteunend in de wijn aanwezig en blijft de wijn elegant en fris. In de geur aroma’s van rijp rood en donker fruit, aangevuld met kruidige tonen van de lokale ‘garrigue’, laurier, drop en wat aardse tonen. Krachtig en complex van smaak met rijp fruit, stevige tannines, kruidigheid en tonen van leer en tabak. De afdronk is lang en vol met een prachtige frisse elegantie.

Korte omschrijving

Stevige Gigondas in een fruitige en kruidige stijl.

Product specificaties

Artikelnummer P13400
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Gigondas
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Grenache, Syrah
Alcohol percentage 14
EAN doos 3760165372332
EAN fles 3760165372301