Afbeelding voor fabrikant Domaine Passy Le Clou

Domaine Passy Le Clou

‘Gezonde, met zorg verbouwde druiven en afzonderlijke vinificatie per perceel geven wijnen waarin terroir en kwaliteit centraal staan.’

Domaine Passy Le Clou wordt in de jaren ’50 opgericht door de familie Patrice. De familie verbouwt tot dat moment graan op hun land, maar besluit alles te rooien en te vervangen door druivenranken. In de daaropvolgende 30 jaar plant de familie druivenranken aan in de Petit Chablis, Chablis en de Chablis 1er Cru Beauroy. De focus ligt op het verbouwen van de druiven die worden verkocht aan de Cave Coopérative. Toch kriebelt het, de druiven zijn van bijzonder goede kwaliteit en de wens om eigen wijnen te gaan maken wordt steeds groter. Begin 2000 bouwt de familie een eigen kelder in Beine, waar ze zelf wijn gaan maken die ze verkopen aan handelaren.

 Pas in 2017, wanneer het huis wordt overgenomen door de familie Descombe, worden de wijnen ook zelf gebotteld en onder eigen naam op de markt gebracht. De familie bezit al een aantal andere wijnhuizen in de Rhône en de Beaujolais en besluit flink te investeren in de capaciteit en de kwaliteit van de kelders van het huis. De kelders worden uitgerust met kleine vaten, zodat ieder perceel op maat kan worden gevinifieerd en kan rijpen. In 2018 verschijnen de eerste eigen wijnen van Domaine Passy le Clou op de markt, die van het begin af aan al veel waardering krijgen van wijnliefhebbers en wijnprofessionals.

 Domaine Passy le Clou bezit 21 percelen in de Chablis, ieder met hun eigen unieke karakter. In de wijngaarden wordt gewerkt met uiterst respect voor de natuur. Sinds 2019 is het huis hiervoor gecertificeerd op niveau 3 van de Haute Valeur Environnementale, het hoogste niveau als het gaat om de zorg voor de wijngaarden en de omgeving. Het huis is constant in ontwikkeling, met inmiddels de vijfde generatie van de familie Descombe aan het roer.

Website: Passy le Clou

De wijnen van Domaine Passy Le Clou

1 wijnen
Sorteer op
Toon als