Domaine Castelnau La Croix rouge

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine Castelnau La Croix rouge

Castelnau

Domaine de Castelnau is een technisch sterk familiebedrijf dat uitstekende, loepzuivere wijnen produceert in de Languedoc, vlak achter het Étang de Thau.

Beatrice en Christophe Muret zijn de eigenaren van dit prachtige bedrijf nabij Pézenas waar in de dertiende eeuw de Seigneurs de Guers al verbleven. Het is een 100 hectare tellend domaine, omgeven door garrigues en niet ver van het Etang de Thau. Er wordt gewerkt volgens de methode ‘lutte raisonnée’. Door de efficiënte en technisch hoogstaande productiemethode worden er bij dit familiebedrijf eerlijke en geconcentreerde wijnen gemaakt die hun zuiverheid en typiciteit behouden. De wijnen zijn voor deze streek verhoudingsgewijs vrij fris, slank en elegant. Naast de cépage-wijnen die al jaren een vertrouwde kern van ons assortiment vormen, voeren wij ook de huiswijn-serie ‘Epicerie de Castelnau’ middels een selectieve distributie.”

Website Domaine de Castelnau

Bekijk Castelnau

Domaine Castelnau La Croix rouge

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De druiven worden na de oogst ontsteeld en zacht gekneusd en (na 48 uur inweken) geperst. Na de vergisting (waarbij de schilletjes mogen blijven zitten om zo extra kleur en smaak in de wijn te krijgen), rijpt de wijn nog 3 maanden op zijn eigen droesem. Hierbij krijgt de wijn ook een fijne houttoets, die de wijn een lekker vol karakter geeft. 

In de neus is de wijn zwoel en rijp, met tonen van rijpe zwarte kersen, rijpe pruimen, een licht rokerige toon en een fijne geur die doet denken aan zwarte olijventapenade. De aanzet is zacht en sappig en de smaak wordt gedomineerd door cassis, viooltjes en een kruidige garrigue toon. 

Een heerlijke begeleider van lamsvlees of rundvlees van de grill, rode kazen of pissaladière 9een provençaalse pizza met olijven, kruiden en ansjovis).

Korte omschrijving

Plezierige rode wijn uit de Languedoc.

Product specificaties

Artikelnummer P40235
Kleur Rood
Type Stil
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie Languedoc
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage 44% Merlot, 31% Cabernet Sauvignon en 25% Syrah
Alcohol percentage 14
EAN doos 3760178712002
EAN fles 3760178710213