De Venoge Louis XV brut

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 1995 | Doos 1 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant De Venoge

De Venoge

Een internationaal bekroond Champagnehuis dat kleinschaligheid en hoge kwaliteit combineert met een uniek karakter. 

Champagnehuis De Venoge werd bijna 200 jaar geleden opgericht door de Zwitser Henri-Marc  de Venoge.  Het huis staat bekend om zijn verfijnde, vineuze stijl Champagnes met een prachtige balans tussen fruit en elegantie. Vooral in de afgelopen 10 jaar is de kwaliteit van de Champagnes enorm gestegen, wat resulteert in hoge beoordelingen van internationale wijncritici. De strenge selectie van de druiven en de basiswijnen, en een zeer lange rijping op de lies geeft de wijnen hun bijzondere karakter. Naast druiven uit eigen wijngaarden koopt het huis druiven van met zorg geselecteerde wijnboeren. Het huis gaat voor topkwaliteit: er wordt alleen gebruik gemaakt van het sap van de eerste persing, en de wijnen rijpen minimaal 3 jaar in plaats van de verplichte 15 maanden op de originele fles.

De Venoge besteed veel aandacht aan het uiterlijk van de flessen. De beroemde ‘cordon bleu’, de blauwe band over het etiket, is een verwijzing naar het riviertje waar de familie naar genoemd is en naar de adel die dit soort banden droeg. Daarnaast wordt een deel de wijnen gebotteld in een speciale fles in de vorm van een traditionele karaf.


Website Champagne De Venoge

Bekijk De Venoge

De Venoge Louis XV brut

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 1995 | Doos 1 stuks

Over de wijn

Lichtgeel tot gelig. Ragfijne, gelijkmatige mousse. Zeer krachtige neus met noten, brioche, roostertonen, rijp geel fruit en oxidatieve tonen. In de mond romig en krachtig met grote structuur en concentratie, maar ook veel verfijning en finesse en een zeer lange, mineralige afdronk.

Korte omschrijving

Extreem schaarse flessen gerijpt in de speciale Louis XV kelder van De Venoge. Beschikbaarheid op aanvraag.

Overige informatie

2022 James Suckling - 98 punten (1996)

Product specificaties

Artikelnummer P19523
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Champagne
Appellatie Champagne
Oogstjaar 1995
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos