Château de Macard

Rood | 0.75 L | 2018 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Château de Macard

Domaines Alain Aubert

Alain Aubert bezit, met vrouw Bernadette Fauré, meerdere châteaux in Bordeaux en Saint-Émilion. Met in totaal ongeveer 250 hectare leidt de familie één van de grootste familiebedrijven op de rechteroever.

Alain Aubert bezit, samen met zijn vrouw Bernadette Fauré, diverse Châteaux op de rechteroever in Bordeaux. Zij wonen in Château Ribebon, een klein, pittoresk kasteeltje dat prachtig aan de oever van de Dordogne ligt. Met de familie zijn zij ook eigenaar van Château Couspaude en Château Haut Gravet. Château Ribebon is een prachtig jachtkasteel aan de oevers van de Dordogne dat aan Lodewijk de XIV toebehoorde. De stokken van Château Ribebon zijn gemiddeld 40 jaar oud en liggen op een klei/kalksteenbodem. De wijnen van dit domein vallen onder de AOC Bordeaux Supérieur. Haut Gravet is één van de andere Châteaux van Alain Aubert. Het ligt niet zo maar ergens in de Saint Emilion regio, dus de rechteroever van de Dordogne, maar vanuit het dorp St Emilion kijk je zelfs direct uit op de wijngaarden van Haut Gravet. Aubert maakt hier moderne wijnen met wat houtinvloed maar ook met respect voor terroir. Château Haut Gravet bevat ongeveer 10 hectare wijngaard. Alleen de beste druiven worden gebruikt voor dit etiket. De stokken zijn gemiddeld 40 jaar oud. De familie probeert met de hulp van moderne technieken de traditie en kwaliteit van de wijn te behouden of waar mogelijk verbeteren.


Website Domaines Alain Aubert

Bekijk Domaines Alain Aubert

Château de Macard

Rood | 0.75 L | 2018 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Robijnrood tot rood met een gemiddelde intensiteit. In de neus rijp zwart fruit en een beetje tabak. In de mond een een sappige structuur, rijpe tannines en verfijnde zuren.

Korte omschrijving

Rijpe Bordeaux in een fruitige stijl.

Overige informatie

Perswijn maart/april 2015 ***(*) (2011)

Product specificaties

Artikelnummer P6400
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Franc
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Appellatie Bordeaux Supérieur
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 15 tot 17 graden
Assemblage Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3592681712169
EAN fles 3592681711100