Cap Maritime Pinot Noir

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Cap Maritime Chardonnay

Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.

Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij. Deze laatste wijnen zijn verkrijgbaar bij DGS WIJN.

Website Boekenhoutskloof 

Bekijk Boekenhoutskloof

Cap Maritime Pinot Noir

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze Pinot Noir heeft in de neus wilde kersen, gedroogde kruiden als rozemarijn en tijm, rijpe pruimen, muskus en een lichte rook toon. In de mond is de wijn gestructureerd, nog relatief strak met mooie tannines waardoor de wijn veel belooft voor de toekomst.

Vinificatie:

Voor de 2018 Pinot Noir wordt 40% van de oogst met hele trossen vergist in betonnen eieren, de overige 60% wordt geperst en gedeeltelijk in barriques (50% nieuw) en voor een kleiner deel in 600 liter foeders vergist en gerijpt.

Korte omschrijving

Krachtige Pinot Noir uit de Hemel en Aarde vallei.

Overige informatie

Tim Atkin - 94 punten (2018)
Jancis Robinson - 16,5 punten (2018)
Platters's - ****(*)

Product specificaties

Artikelnummer P30167
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Hemel en Aarde vallei
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 26002039010188
EAN fles 6002039010184