Cap Maritime Chardonnay

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Cap Maritime Chardonnay

Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.

Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij. Deze laatste wijnen zijn verkrijgbaar bij DGS WIJN.

Website Boekenhoutskloof 

Bekijk Boekenhoutskloof

Cap Maritime Chardonnay

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze bleek-gele wijn heeft een verfijnde neus met daarin tonen van rijp, geel fruit, mandarijnenschil, meloen en een lichte kruidigheid. In de mond is er een mooie balans tussen rijpheid en fraîcheur en proeft men groene appel, citrusvrucht en een tintelende ziltigheid.

VinificatIe:

De wijn is gemaakt door de hele trossen te persen en te vergisten middels de natuurlijk aanwezige gisten, voor 70% op eiken vaten en voor 30% in betonen eieren (dit laatste gedeelte wordt niet malolactisch vergist).

Korte omschrijving

Elegante Chardonnay uit de Hemel en Aarde vallei.

Overige informatie

Tim Atkin - 93 puntnen (2018)
Jancis Robinson - 16,5 punten (2018)
Platter's - ****(*) (2018)

Product specificaties

Artikelnummer P30166
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Hemel en Aarde vallei
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 26002039011529
EAN fles 6002039011525