Bucci Rosso Piceno Pongelli

Rood | 0.75 L | 2021 | Italië | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Bucci Rosso Piceno Pongelli

Villa Bucci

Ampelio Bucci is naast succesvol zakelijk ondernemer ook gepassioneerd wijnmaker. Zijn wijnen vallen regelmatig in de prijzen in de Gambero rosso.

De Villa Bucci ligt bij Montecarotto in de Marken, één van de ‘Castelli di Jesi’. Vanuit deze villa wordt het familiebedrijf van maar liefst 440 hectare bestierd. Behalve druiven worden er bij Bucci bijvoorbeeld ook olijven, graan en zonnebloemen geteeld, alles op biologische wijze. Daarnaast heeft Ampelio Bucci, het hoofd van de familie, echter nog geheel andere besognes en interesses: hij is business consultant in onder andere de mode en voedselindustrie en professor in Milaan op het gebied van ‘entrepeneurship’. Eerst en vooral is Ampelio echter een gepassioneerd wijnmaker, werkend vanuit de gedachte dat de druiven de kwaliteit van de wijn bepalen en dat zo min mogelijk moet worden ingegrepen in de kelder. Daarom kenmerken zijn wijnen zich door een grote mate van zuiverheid. Zijn Verdicchio Villa Bucci is door Gambero Rosso al diverse malen uitgeroepen tot beste witte wijn van Italië. De Rosso Piceno Pongelli, gemaakt in een verfijnde stijl die aan rode Bourgogne doet denken, stond in 2008 in de finale van het proefschrift wijnconcours.


Website Villa Bucci

Bekijk Villa Bucci

Bucci Rosso Piceno Pongelli

Rood | 0.75 L | 2021 | Italië | Doos 12 stuks

Over de wijn

Robijnrood met medium intensiteit. In de neus rustig, lekker rood fruit, kruiden, leer, verleidelijk en zuiver. In de mond weer dat rode fruit, mineralen, elegant met veel sap en een milde structuur. Goede afdronk met lichte tannines en zachte zuren. Mooi laag alcoholgehalte. De wijn doet veel meer aan een verfijnde rode Bourgogne denken dan aan de krachtpatserserij van de meeste Rosso Piceno’s.

Korte omschrijving

Krachtige, complexe en ook zeer verfijnde Rosso Piceno.

Overige informatie

Decanter 2-20105: 91 punten 2009

Product specificaties

Artikelnummer P28505
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Montepulciano
Land Italië
Streek Marche
Appellatie Rosso Piceno
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 15 tot 17 graden
Assemblage Montepulciano, Sangiovese
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8420759060032
EAN fles 8032947170050