Bravo Escós La Roca de l'Abellar

Rood | Spanje | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Bravo Escós La Roca de l'Abellar

Bodega Bravo Escós

Dit eigenzinnige wijnhuis brengt het ruige, intense karakter van de Priorat samen met een moderne, elegante stijl. De wijnen zijn karaktervol en tegelijkertijd verfijnd en uitnodigend. 

Reis je vanaf Barcelona landinwaarts richting het zuiden, dan wordt het gebied steeds ruiger, met grote hoogteverschillen. De wijngaarden in Priorat zijn indrukwekkend: op de kleine plateautjes tussen de steile hellingen staan steeds maar een paar rijen wijnstokken aangeplant. Door deze verspreide ligging van de wijnstokken is het bijna onmogelijk de wijngaarden machinaal te bewerken. De verkoelende zeewind die in de loop van de middag opsteekt geeft de druiven ruimschoots de kans om hun aroma’s te ontwikkelen. De bodem bestaat uit vulkanisch gesteente met leisteen, as en mica (‘Llicorella’) en is bedekt met een zanderige toplaag. De wijnranken moeten hier vechten voor hun bestaan. 

Het is in dit warme, extreme gebied dat Luis Bravo een wijnbedrijf opricht: Bodega Bravo Escós, in het hart van de Priorat, bij het plaatsje Torroja del Priorat. In de wijngaarden staan zowel lokale druivenrassen (Garnacha en Cariñena) aangeplant als internationale rassen (Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot).  Luis’ doel is om in dit gebied, dat bekend staat om zijn stevige, intense wijnen, moderne wijnen te maken met verfijning, elegantie en frisheid. Door de wijngaarden zo natuurlijk mogelijk te bewerken en gebruik te maken van pure, innovatieve apparatuur en methodes slaagt hij erin om wijnen te maken met het karakter van het gebied maar in een moderne, verteerbare stijl. Hij krijgt hierbij hulp van wijnmaker Pep Aguilar, die jarenlang als ‘flying winemaker’ door heel Spanje reisde om wijn te maken. Hierdoor leerde hij veel verschillende druivenrassen, terroirs en wijnmaaktechnieken kennen. De Priorat is één van zijn favoriete wijngebieden door zijn ruigheid en zijn unieke, ongerepte karakter. Met zijn passie en ervaring weet hij in iedere wijn de unieke kenmerken van de druif en de terroir vast te leggen.

 

Website: Bodega Bravo Escós

Bekijk Bodega Bravo Escós

Bravo Escós La Roca de l'Abellar

Rood | Spanje | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De naam van de wijn verwijst naar een grote oude rots in Les Solanes, een stuk land bij het stadje Porrera. De druiven voor deze wijn komen uit een wijngaard bij dit stadje, de enige wijngaard van het huis buiten Torroja. De wijngaard is volledig aangeplant met 35 jaar oude Grenache Noir. De bodem bestaat uit zandsteen vermengd met leisteen. De wijngaard is in conversie naar biologische wijnbouw. 

Na de oogst ondergaan de druiven een spontane vergisting op speciale plastic tanks van 500 liter. Het sap blijft gedurende een periode van 8 tot 14 dagen in contact met de schilletjes, waardoor kleur en aroma’s zo goed mogelijk aan de druiven kunnen worden onttrokken. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende 14 maanden in terracotta amfora’s.

De wijn heeft een krachtige neus met aroma’s van citrus, rozenbloesem en mediterrane kruiden (tijm, rozemarijn, lavendel en garrigue) die typisch zijn voor de terroir van dit gebied. Zacht, elegant en romig van smaak. Ondanks zijn kracht is de wijn elegant en toegankelijk, met fijne tannines en subtiele zuren. 

Korte omschrijving

Krachtige, maar elegante wijn met een kenmerkende Mediterrane kruidigheid.

Product specificaties

Artikelnummer P26740
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Priorat
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos
EAN fles 8437018352159