Bodegas Volcanes Reserva Cabernet Sauvignon

Rood | Chili | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Bodegas Volcanes Reserva Cabernet Sauvignon

Volcanes

Bodega Volcanes is en project dat is gestart in 2009 en is onderdeel van de Grupo Vinos del Pacifico (GVP). Een aantal medewerkers van deze groep, kwam op het idee om een serie wijnen te maken die afkomstig moest zijn van wijngaarden met 100% bodems van vulkanische oorsprong.

Het vijf-koppige team bestond o.a. uit wijnmaakster María del Pilar Díaz, geoloog Gonzalo Hendriguez en terroir manager Agustín Aguerrea. Zij hebben drie wijngaarden geselecteerd, verspreid door heel Chili, waarvan zij vinden dat deze de ultieme expressie van een vulkanische bodem overbrengen op de wijnen. In Rapel Valley is dit een wijngaard met bodem van silt, klei en leem aangevuld met grover materiaal zoals stenen van Andesiet (een uitvloeiingsgesteente). In Maule Valley hebben zij een wijngaard gevonden met een bodem van (verweerd) graniet. In Malleco Valley is de wijngaard aangeplant op een bodem van zgn. “Tolhuaco”, wat bestaat uit de as van een vulkaan. María Díaz streeft ernaar om de puurheid en mineraliteit van de bodems tot uitdrukking te laten komen in de wijnen. Dat lukt erg goed, zeker omdat er bij de vergisting en rijping nooit overdadig gebruik gemaakt wordt van (nieuw) hout. De wijnen zijn allemaal levendig en rijk en hebben meer complexiteit in geur en smaak dan vergelijkbare wijnen uit dezelfde regio.

Website Bodega Volcanes

 

Bekijk Volcanes

Bodegas Volcanes Reserva Cabernet Sauvignon

Rood | Chili | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De wijn heeft een heldere, robijnrode kleur. De neus is zeer expressief, met tonen van rood fruit, tabak, zoete kruiden en een vleugje rook. De wijn heeft een medium body, stevige, maar rijpe tannines en de smaak van gekonfijt fruit, toast, menthol en zoethout.

Korte omschrijving

Een elegante Cabernet blend in Nieuwe Wereld stijl.

Product specificaties

Artikelnummer P29206
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Chili
Appellatie Maule Valley
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Cabernet Sauvignon, Syrah
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 17804315003899
EAN fles 7804315003892