BIO Reyneke Organic Shiraz/Cabernet Sauvignon

Rood | 0.75 L | 2020 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Reyneke Organic Shiraz/Cabernet Sauvignon

Reyneke

Toen Johan Reyneke in 1998 de boerderij in de omgeving van Stellenbosch van zijn moeder overnam besloot hij om een totaal andere richting op te gaan. Vanaf de eerste dag heeft hij zich volledig gehouden aan de regels voor biologische landbouw, maar dat ging hem nog niet ver genoeg. Johan gelooft in de filosofie van Rudoph Steiner die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid-Afrika geworden. Sinds een aantal jaren wordt hij hierbij geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel, die vele jaren Chief Wine Maker van Boekenhoutskloof is geweest.

Website Reyneke

Bekijk Reyneke

In beeld

BIO Reyneke Organic Shiraz/Cabernet Sauvignon

Rood | 0.75 L | 2020 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

Stoere kersenrode wijn met versgemalen zwarte peper, cassis, tijm en tabak in de geur. Ook een licht parfum van viooltjes. De wijn is heerlijk soepel, de tannines zacht en toegankelijk. Fruitig in de mond, met allerlei warm rood fruit, zwarte bessen en pruimen. Een goed huwelijk tussen Shiraz en Cabernet Sauvignon. Plezierig drinken.

Spijs & moment
Door zijn souplesse is deze wijn goed op zichzelf te drinken, bijvoorbeeld later op de avond bij een vuurtje (binnen of buiten). Dat neemt niet weg dat deze blend van Shiraz en Cabernet Sauvignon juist ook een goede tafelheer is. Schenk hem bij gerechten waar kruidigheid en pepers in zijn verwerkt, aanhakend op de smaken in de wijn.

Past goed bij: Mexicaans stoofvlees, gegrild vlees met peper, gekruid lam

Korte omschrijving

Biologische, stoere rode wijn uit Zuid-Afrika, soepel en zacht

Product specificaties

Artikelnummer 30685
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Western Cape
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Shiraz en Cabernet Sauvignon
Alcohol percentage 14
EAN doos 16009622730297
EAN fles 6009622730290