BIO Reyneke Organic Sauvignon Blanc

Wit | 0.75 L | 2022 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Reyneke Organic Shiraz/Cabernet Sauvignon

Reyneke

Toen Johan Reyneke in 1998 de boerderij in de omgeving van Stellenbosch van zijn moeder overnam besloot hij om een totaal andere richting op te gaan. Vanaf de eerste dag heeft hij zich volledig gehouden aan de regels voor biologische landbouw, maar dat ging hem nog niet ver genoeg. Johan gelooft in de filosofie van Rudoph Steiner die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid-Afrika geworden. Sinds een aantal jaren wordt hij hierbij geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel, die vele jaren Chief Wine Maker van Boekenhoutskloof is geweest.

Website Reyneke

Bekijk Reyneke

In beeld

BIO Reyneke Organic Sauvignon Blanc

Wit | 0.75 L | 2022 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

Sprankelende Zuid-Afrikaanse witte wijn, 100% biologisch. De frisheid knalt uit het glas. Typisch Sauvignon Blanc in de geur: kruisbessen, limoenschil en citrus. Delicaat aangevuld door wilde bloemen.  De wijn toont een uitzonderlijk mooie balans tussen frisheid, structuur en rijkheid. In de afdronk treden vooral smaken van groene appels, asperges en limoenschil op de voorgrond.

Spijs & moment
De Semillon geeft net wat meer kracht, pit en kruiden aan deze witte wijn, waardoor het niet puur een terras- of borrelwijn is. Eet er dus gerust iets bij: salade met geitenkaas, vis met verse groene kruiden, lichte kipgerechten, garnalen of zelfs milde curries.

Past goed bij: maaltijdsalade, geitenkaas, witvis, kip, curries

Korte omschrijving

Biologische witte wijn uit Zuid-Afrika met rijkheid en frisheid

Product specificaties

Artikelnummer 30655
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Western Cape
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 16009622730303
EAN fles 6009622730306