BIO Ferme du Mont Châteauneuf-du-Pape

Rood | 0.75 L | 2021 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Ferme du Mont

La Ferme du Mont

La Ferme du Mont is een samenwerking tussen enkele druiventelers en wijnmaker Stephane Vedeau. Het doel is om van klassieke Rhônewijnen een moderne, kwalitatief hoogstaande en betaalbare variant te maken.

Wijnmaker van La Ferme du Mont Stephane Vedeau is een bijzondere man. Hij voelt zich sterk verbonden met zijn wijngaarden en zijn wijnen en hij heeft veel geëxperimenteerd met het wijnmaken, bijvoorbeeld in de Languedoc. De zuidelijke Rhône is echter al lange tijd zijn thuishaven. Om de elegantie in zijn wijnen te benadrukken, probeert hij zoveel mogelijk frisheid in zijn wijnen te krijgen als het gebied en de jaargang hem toestaan. Hij werkt samen met vaste druiventelers die hun wijngaarden op de juiste plekken hebben. Zo komt de Gigondas van een schitterende hoog gelegen wijngaard aan de voet van de Dentelles de Montmirail. De wijnen staan bekend om het prachtige fruit, niet te veel hout en rijpe tannines: proef de gewone Côtes du Rhône maar eens en u bent al verkocht! De internatonale aardering voor zijn werk is enorm. Een kleine greep: Jancis Robinson gaf de Châteauneuf Côtes Capelan al eens 19,5 op 20, Parker beloonde deze wijn al met 98 punten. Ook de ‘basiswijnen’ genieten veel aanzien. Zo kregen diverse jaargangen van de Première Côte van Parker 90 punten, enorm hoog voor een wijn in dit prijssegment.


Website La Ferme du Mont

Bekijk La Ferme du Mont

BIO Ferme du Mont Châteauneuf-du-Pape

Rood | 0.75 L | 2021 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Châteauneuf-du-Pape, het wereldberoemde gebied met de kenmerkende met rolkeien bedekte bodem. Deze keien houden de zonnewarmte vast en stralen die ’s nachts uit naar de druiven, zodat ze langzaam verder rijpen. De wijn wordt gemaakt van druiven van zeer oude Grenache-, Syrah- en Mourvèdreranken. De stokoude Grenache is het paradepaardje van Stéphane. Als geen ander weet hij hier wijnen van te maken met een perfecte balans tussen rijpheid en elegantie.

In de neus aroma’s van rood en zwart fruit, kruiden, drop en koffie. De houtrijping geeft de wijn een romige aanzet, maar de wijn blijft fris en elegant van karakter. Vol en rijp van smaak, maar de mineraliteit houdt de wijn elegant en verfijnd en maskeert het hoge alcoholpercentage.  De afdronk is lang en complex en laat een mooie balans zien tussen rijpheid, frisheid en mineraliteit.

Korte omschrijving

Mineralige en fruitige Châteauneuf-du-Pape van zeer oude stokken.

Overige informatie

Wine Spectator - 93 punten
"Fresh and vibrant, this is made in an energetic style, exploding with a burst of blackberry and mulled cherry dusted in pepper. Reveals plum cake spices and shaved iron midpalate, making for a racy finisk that’s gently encased by chalky tannins. Lovely. Grenache, Syrah and Mourvèdre. Drink now through 2030"

Product specificaties

Artikelnummer P13302
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Châteauneuf-du-Pape
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Grenache
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 3760165372271
EAN fles 3760165372158