BIO Ferme du Mont Côtes Capelan Châteauneuf-du-Pape

Rood | 0.75 L | 2017 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Ferme du Mont

La Ferme du Mont

La Ferme du Mont is een samenwerking tussen enkele druiventelers en wijnmaker Stephane Vedeau. Het doel is om van klassieke Rhônewijnen een moderne, kwalitatief hoogstaande en betaalbare variant te maken.

Wijnmaker van La Ferme du Mont Stephane Vedeau is een bijzondere man. Hij voelt zich sterk verbonden met zijn wijngaarden en zijn wijnen en hij heeft veel geëxperimenteerd met het wijnmaken, bijvoorbeeld in de Languedoc. De zuidelijke Rhône is echter al lange tijd zijn thuishaven. Om de elegantie in zijn wijnen te benadrukken, probeert hij zoveel mogelijk frisheid in zijn wijnen te krijgen als het gebied en de jaargang hem toestaan. Hij werkt samen met vaste druiventelers die hun wijngaarden op de juiste plekken hebben. Zo komt de Gigondas van een schitterende hoog gelegen wijngaard aan de voet van de Dentelles de Montmirail. De wijnen staan bekend om het prachtige fruit, niet te veel hout en rijpe tannines: proef de gewone Côtes du Rhône maar eens en u bent al verkocht! De internatonale aardering voor zijn werk is enorm. Een kleine greep: Jancis Robinson gaf de Châteauneuf Côtes Capelan al eens 19,5 op 20, Parker beloonde deze wijn al met 98 punten. Ook de ‘basiswijnen’ genieten veel aanzien. Zo kregen diverse jaargangen van de Première Côte van Parker 90 punten, enorm hoog voor een wijn in dit prijssegment.


Website La Ferme du Mont

Bekijk La Ferme du Mont

BIO Ferme du Mont Côtes Capelan Châteauneuf-du-Pape

Rood | 0.75 L | 2017 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Châteauneuf-du-Pape, het wereldberoemde gebied met de kenmerkende met rolkeien bedekte bodem. Deze keien houden de zonnewarmte vast en stralen die ’s nachts uit naar de druiven, zodat ze langzaam verder rijpen. De wijn is de absolute topcuvée van Stéphane Vedeau. Hij wordt gemaakt van een selectie van de beste wijngaarden met zeer oude Grenache-, Syrah- en Mourvèdreranken. De stokoude Grenache is het paradepaardje van Stéphane. Als geen ander weet hij hier wijnen van te maken met een perfecte balans tussen rijpheid en elegantie.

Een geweldige wijn, fluweelzacht en stevig tegelijk. Gul en rijk in de aanzet, maar de opvallende mineraliteit en frisheid geven hem een bijna Bourgondisch karakter. De wijn heeft 15% alcohol, maar dit wordt prachtig gemaskeerd door de minerale tonen. Complex en breed in de neus met aroma’s van zeer rijp rood en donker fruit, olijven, drop, cocao en truffel.   Geconcentreerd en fris tegelijk, met  een vrouwelijke verfijning. De afdronk is lang, vol en aanhoudend. Smaakvol, precies, harmonieus en bijzonder complex en stijlvol.

Korte omschrijving

Zeer complexe Châteauneuf-du-Pape met lengte en elegantie.

Overige informatie

Robert Parker, Augustus 2019 - 96 punten (2017)
Robert Parker, Augustus 2018 - 96 punten (2016)

Product specificaties

Artikelnummer P13304
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Châteauneuf-du-Pape
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Grenache, Syrah, Mourvèdre
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 3760165379959
EAN fles 3760165372172