Bernhard Ott Grüner Veltliner Ried Spiegel magnum

Wit | Oostenrijk | 1.5 L | 2021 | Doos 3 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Bernhard Ott Grüner Veltliner Ried Rosenberg magnum

Ott

Bernhard Ott zegt van zichzelf: ‘Ich bin ein Veltliner’ en is een begrip in Oostenrijk: hij wordt zelfs Mister Veltliner genoemd. Dit heeft te maken met zijn niet onaanzienlijke gestalte maar veel meer nog met de kwaliteit van zijn grüner veltliners. Het bedrijf ligt in Niederösterreich in de Wagram, bijna tegen Kamptal aan en werd opgericht in 1889. Vanuit het dorp Feuersbrunn, dat in de vlakte van het oude stroomgebied van de Donau ligt, loopt de ‘Kellergasse’ omhoog de wijngaarden in. De wijngaarden liggen daardoor allen dichtbij het domein, meestal in Wagram en een klein deel in Kamptal en liggen op een hoogte tussen de 200 en 350 meter. De bodem bestaat vooral uit door de wind aangevoerde löss, variërend in diepte van 1 tot wel 20 meter en vaak vermengd met grind. Bernhard staat sinds 1993 aan het roer: hij was toen 21 maar kreeg van zijn ouders het vertrouwen zelfstandig de wijnen te maken en die hebben daar geen spijt van gekregen! Zo werd Bernhard als eerste producent uit Wagram in de Falstaff uitgekozen tot ‘Winzer des Jahres’ en kreeg zijn Rosenberg 2015 bij Parker 94-96 punten.

De wijnen zijn zeer zuiver en precies en de afgelopen 15 jaar steeds fijner en subtieler geworden. Sinds 2006 wordt biologisch dynamisch gewerkt. 

Bekijk Ott

Bernhard Ott Grüner Veltliner Ried Spiegel magnum

Wit | Oostenrijk | 1.5 L | 2021 | Doos 3 stuks

Over de wijn

Deze bleek-gele wijn heeft een verfijnde, licht expressieve neus waarin een fijn aroma van citrus, groene kruiden en sappig geel fruit gecombineerd zijn. De smaak is elegant, maar breed. Deze Erste Lage wijn geeft door zijn hoge ligging en zuidelijke expositie in de smaak een mooi samenspel van relatief veel zuren en rijpe aroma's. De afdronk is lang, maar verfijnd als de wijn jong is.

Korte omschrijving

De meest verfijnde Erste Lage wijn van Bernhard Ott.

Overige informatie

Deze wijn is bio-dynamisch gemaakt.

Product specificaties

Artikelnummer P24841
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grüner Veltliner
Land Oostenrijk
Streek Niederösterreich
Appellatie Wagram
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 1.5
Serveertemperatuur 6 tot 8 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 9120013377737
EAN fles 9120013375931