Ardhuy Les Perrieres HC de Beaune Blanc

2022 | Wit | Frankrijk | 0.75 L | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Ardhuy Les Perrieres HC de Beaune Blanc

Domaine d'Ardhuy

Domaine d'Ardhuy is een Bourgognehuis dat in korte tijd tot de top 5 producenten van de regio ging behoren. Zeer uitgebreide keuze aan terroirs, en hoge kwaliteit van de basis tot de Cru's.

De geschiedenis van Domaine d’Ardhuy gaat terug naar 1947, als de jonge Gabriel d’Ardhuy tijdens de oogst in de Bourgogne Eliane André ontmoet. Het is liefde op het eerste gezicht. Eliane’s vader Pierre André is wijnboer en négociant  in de Bourgogne, met onder andere wijngaarden in Alexe-Corton en eigenaar van de Monopole Clos des Langres.  Gabriel en Eliane trouwen, en stappen in het bedrijf van Pierre André. Langzaam maar zeker breidt het wijnbedrijf zich uit met wijngaarden in onder andere Puligny-Montrachet, Gevrey-Chambertin, Clos de Vougeot en Corton-Charlemagne. Ook het gezin d’Ardhuy wordt groter: maar liefst 7 dochters worden geboren, die allemaal opgroeien in het bedrijf. In 2002 besluit de familie zich alleen nog op wijnbouw en wijn maken te focussen, en wordt de handelstak van het huis verkocht.  Begin 2003 komt Carel Voorhuis, zoon van een advocaat uit Maastricht die eerder een wijnhuis in de Jura had gekocht, als ‘régisseur’ binnen. En dan gaat het snel: al in 2004 kiest de Revue de Vins de France Ardhuy als nummer 3 van producenten in de Côte de Beaune en als nummer 4 in de Côte de Nuits. 

De familie Ardhuy bezit meer dan veertig hectare wijngaard in geweldige percelen verspreid over de gehele Bourgogne. In iedere wijn proberen ze het karakter van de specifieke wijngaard of wijnregio zoveel mogelijk terug te laten komen. Ieder plot vergist afzonderlijk en per jaar wordt bepaald hoe de wijn wordt samengesteld en welk rijpingsproces de wijn ondergaat. “To make great wine, you need beautiful grapes” is de filosofie. De zorg voor de wijngaarden staat centraal. Op dit moment is het wijnhuis in conversie naar biologische wijnbouw, waarvoor ze in 2023 officieel gecertificeerd zullen worden.  Sinds 1981 heeft het huis ook een bedrijf in de Rhône in eigendom. Voor beide domeinen is er een dochter aangewezen om het bedrijf aan te sturen. De wijnen van d’Ardhuy kenmerken zich door hun verfijning en balans, en ook niet onbelangrijk, door hun goede prijs-kwaliteitverhouding.


Website Domaine d'Ardhuy

Bekijk Domaine d'Ardhuy

Ardhuy Les Perrieres HC de Beaune Blanc

2022 | Wit | Frankrijk | 0.75 L | Doos 6 stuks

Over de wijn

De druiven groeien op de zuidelijke hellingen boven Savigny-lès-Beaune, op zo’n 380 meter hoogte. De bodem bestaat hier uit een dunne laag klei en kalksteen op een ondergrond van compacte kalksteen. De arme bodem warmt bij een zonnige dag snel op, waardoor de druiven door en door rijp zijn.

De wijn wordt gemaakt in een rijpe, volle stijl. In de neus rijp wit fruit, aangevuld met warme vanille- en houttonen. Rijk in de mond, met rijpt tropisch fruit, vanille en toast. De zachte zuren zorgen voor een mooie balans.

Korte omschrijving

Witte Bourgogne in een populaire, rijpe stijl.

Product specificaties

Artikelnummer P11802
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Bourgogne
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos
EAN fles 3760111431120