Ardhuy Clos des Langres Monopole Rouge

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2015 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Ardhuy Ladoix Rouge

Domaine d'Ardhuy

Domaine d'Ardhuy is een Bourgognehuis dat in korte tijd tot de top 5 producenten van de regio ging behoren. Zeer uitgebreide keuze aan terroirs, en hoge kwaliteit van de basis tot de Cru's.

Gabriel Ardhuy hielp in de Bourgogne bij de oogst van 1947 en ontmoette daar zijn toekomstige vrouw Eliane, dochter van een wijnboer uit Bourgogne. Zij krijgen zeven dochters. De familie d’Ardhuy is lang eigenaar geweest van het handelshuis Pierre André, met als hoofdzetel Château Corton-André. Dat wordt in 2002 verkocht, zodat alle aandacht kan uitgaan naar de eigen wijngaarden en het ontwikkelen van het eigen domein. De familie Ardhuy bezit meer dan veertig hectare wijngaard in geweldige percelen en heeft daarnaast nog een bedrijf in de Rhône in eigendom. Voor beide domeinen is er een dochter aangewezen om het te organiseren. Begin 2003 komt Carel Voorhuis, zoon van een advocaat uit Maastricht die eerder een wijnhuis in de Jura had gekocht, als ‘régisseur’ binnen. En dan gaat het snel: al in 2004 kiest de Revue de Vins de France Ardhuy als nummer 3 van producenten in de Côte de Beaune en als nummer 4 in de Côte de Nuits.


Website Domaine d'Ardhuy

Bekijk Domaine d'Ardhuy

Ardhuy Clos des Langres Monopole Rouge

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2015 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Medium intens robijnrood. Complexe neus met intens rood fruit (rijpe kersen) en zwart fruit (bosbessen), kruidige tonen, specerijen en mooi geïntegreerd hout. De wijn heeft fijne zuren, zit stevig in de goed verpakte tannine en heeft een zeer lange afdronk waar de aroma's in voortleven.

Korte omschrijving

Zeer bijzondere Bourgogne in een stevige stijl van een exclusieve wijngaard.

Product specificaties

Artikelnummer P11820
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Oogstjaar 2015
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos
EAN fles 3760111430321