Afbeelding voor fabrikant Cave de Durfort

Cave de Durfort

In 1964 richtten producenten uit 9 gemeentes in het gebied rondom Anduze en Saint Hippolyte du Fort een cave coöperative op, la Cave de Coteaux Cévenois. De producenten in deze coöperatie bezaten toen samen 35.000 Ha wijngaard en produceerden vooral Vin de Pays van lokale variëteiten ‘en vrac’. In de jaren ’80 worden steeds meer wijngaarden opnieuw aangeplant met internationale variëteiten, zoals Chardonnay, Sauvignon, Cabernet, Merlot en Syrah. De kwaliteit van de wijnen wordt met de jaren beter en in 1995 wordt een begin gemaakt met het onderzoek voor het ontwikkelen van de AOC Duché d’Uzès. In 2003 raakt ‘beste sommelier van Frankrijk’ Philippe Nusswitz betrokken bij de wijnproductie van de coöperatie die later de naam Cave de Durfort krijgt. Men gaat steeds meer werken met variëteiten die goed bij het terroir passen, zoals Vermentino, Viognier, Cinsaut, Grenache en Carignan. In 2005 komt de eerste witte wijn op de markt die officieel de AOC Duché d’Uzès mag dragen. Tegenwoordig werkt Philippe nog steeds samen met de coöperatie wat resulteert in wijnen die zuiver, expressief en heerlijk doordrinkbaar zijn.

Website Cave de Durfort

De wijnen van Cave de Durfort

3 wijnen
Sorteer op
Toon als