Zuccardi Finca los Membrillos

Rood | 0.75 L | 2018 | Argentinië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Zuccardi

Zuccardi

Van origine Italiaans maar inmiddels al een aantal generaties verder bestiert José Alberto Zuccardi dit familiebedrijf, naast biologische wijnen ook conventionele wijnen. Credo van de familie is kwaliteit!

De familie Zuccardi kwam aan het eind van de 19e eeuw vanuit Italië naar Argentinië. In de jaren ’50 van de 20e eeuw startte Alberto V. Zuccardi, de vader van huidig directeur José Alberto Zuccardi, een irrigatiebedrijf; een goede keuze, omdat in Argentinië vrijwel geen land- en akkerbouw kan plaatsvinden zonder irrigatie. Om te bewijzen hoe goed het irrigatiebedrijf functioneerde, plantte Alberto in 1963 de eerste wijngaarden aan in Maipú. Tien jaar later kocht hij een nieuw wijngaardterrein ten oosten van Mendoza. Zijn zoon José Alberto heeft sinds 1985 de dagelijkse leiding over het wijnbedrijf. Inmiddels heeft het bedrijf een internationale reputatie opgebouwd. Zo zijn zij
meerdere malen gekozen tot ‘The World Best Vineyard’ van Zuid-Amerika en worden de wijnen beoordeeld met de hoogste scores met zelfs regelmatig uitschieters van 100 punten Parker.


Website Familia Zuccardi

Bekijk Zuccardi

Zuccardi Finca los Membrillos

Rood | 0.75 L | 2018 | Argentinië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Fermentatie van deze wijn is tot stand gekomen met volledig natuurlijke gisten in conische vaten van beton. 50% heeft vervolgens en opvoeding gekregen in barriques van nieuw Frans eikenhout.

Complexe geur met tonen van zwart fruit, pruimen en kersen die worden aangevuld met frisse kruidige nuances. De smaak is vol met een fijne tannine structuur, sappig en een levendige zuurgraad. Een krachtpatser met elegantie.

Korte omschrijving

Topwijn van Cabernet Sauvignon uit Argentiniƫ.

Product specificaties

Artikelnummer 89440
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Argentinië
Streek Mendoza
Appellatie Valle de Uco
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 17 tot 19 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 17791728008194
EAN fles 7791728008197