Wittmann Silvaner trocken

Wit | 0.75 L | 2021 | Duitsland | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Wittmann

Wittmann

Wittmann produceert biodynamische wijnen met terroirexpressie en extreme precisie.

Philipp Wittmann (verantwoordelijk voor de kelder en de export) heeft samen met vader Günther (wijngaarden) en moeder Elisabeth (verkoop) een fantastisch wijnbedrijf opgebouwd in Westhofen, Rheinhessen. Er wordt al sinds 1990 eerst biologisch en later biologisch dynamisch gewerkt. Het uitgangspunt voor de wijnen is daarom: terroirexpressie door een gezonde bodem. Een lage opbrengst per hectare, handmatige selectie van de beste druiven en een zeer langzame vinificatie met natuurlijke gisten zonder toevoeging van sulfiet op grote houten foeders doen de rest. Het huis is ‘de standaard’ voor Rheinhessen en inmiddels ook een standaard voor Duits wit in het algemeen. Dat blijkt uit de enorme stroom internationale waarderingen die de wijnen krijgen, zowel de hogere als lagere. Zo is Philipp al twee keer uitgeroepen tot de beste witte wijnmaker van Duitsland door de gezaghebbende Eichelmann in 2003 en 2013. In 2014 kreeg hij dezelfde titel van Gault Millau. Philipp is getrouwd met Eva Clüsserath die haar eigen wijndomein in de Moezel bezit.


Website Philipp Wittmann

Bekijk Wittmann

Wittmann Silvaner trocken

Wit | 0.75 L | 2021 | Duitsland | Doos 6 stuks

Over de wijn

Ze zeggen wel dat je nooit een tweede kans krijgt voor het maken van een eerste indruk. De Gutsweine zijn het visitekaartje van de elegantie en de terroir van Weingut Wittmann. De druiven groeien in de eigen wijngaarden, die biodynamisch worden verbouwd en volledig met de hand worden bewerkt. Lage opbrengsten, handmatige selectie van de druiven in de wijngaarden en de biodynamische werkwijze zorgen voor complexe, elegante wijnen die zich zowel jong als gerijpt prachtig tonen.

Na de oogst worden de druiven zacht geperst, en ondergaat het sap een vergisting op traditionele grote eikenhouten vaten.  Aangenaam in de neus met aroma’s van geel en wit fruit en kruiden, zoals rozemarijn en salie. Heerlijk fris en sappig van smaak met vers citrusfruit en kiwi, een lichte structuur en mooie zuren, die in de minerale afdronk blijven hangen.

Korte omschrijving

Zeer sappige, fruitige en kruidige wijn die onder meer goed met asperges combineert.

Product specificaties

Artikelnummer P22010
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Silvaner
Land Duitsland
Streek Rheinhessen
Appellatie Rheinhessen
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Silvaner
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 4260368260300
EAN fles 4260368260003