Villard Grand Vin Le Pinot Noir

Rood | Chili | 0.75 L | 2014 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Villard Grand Vin Le Pinot Noir

Villard Fine Wines

Villard produceert soepele wijnen van serieuze kwaliteit in een volledig nieuwe winery. Daarnaast is Villard importeur van Tonnelerie Nadalié in Chili.

Eigenaar Thierry Villard is een wereldburger die zijn hele leven in de wijnindustrie heeft gewerkt. De van geboorte Parijzenaar is zijn wijncarrière begonnen als salesmanager in Australië voor Orlando Wines waar hij de export naar Azië, Europa en de Verenigde Staten heeft opgebouwd. Uiteindelijk is hij verhuisd naar Chili, het geboorteland van zijn vrouw. Zij kochten een domein in de Casablanca Valley en besloten dat zij, door goed gebruik te maken van het lokale terroir, hoge kwaliteit wijn wilden maken. Tegenwoordig heeft Jean-Charles (de tweede zoon van Thierry) de dagelijkse leiding over het domein. Hij maakt wijnen deels van eigen wijngaarden (zoals Tanagra) en deels van aangekocht fruit van bevriende druiventelers uit de omgeving. Er is een volledig nieuwe winery waar alleen gebruik gemaakt wordt van de nieuwste, maar wel kleinschalige en milieubewuste technieken. Fusten kopen voor hun wijnen is overigens niet moeilijk voor Villard: zij zijn ook het verkooppunt voor Tonnellerie Nadalié in Zuid-Amerika.


Website Villard Fine Wines

Bekijk Villard Fine Wines

Villard Grand Vin Le Pinot Noir

Rood | Chili | 0.75 L | 2014 | Doos 6 stuks

Over de wijn

In deze Pinot Noir domineert duidelijk het hout en het rijpe rode fruit. De aanzet is zwoel en sappig, de smaak heeft een hoge intensiteit waarbij het rijpe fruit goed combineert met de stevige houttonen.

Korte omschrijving

Een krachtige stijl Pinot Noir met een uitstekende balans tussen fruit en Frans eiken.

Product specificaties

Artikelnummer P29160
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Chili
Streek Casablanca Valley
Appellatie Casablanca Valley
Oogstjaar 2014
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 17804362000032
EAN fles 7804362000035