Villard Grand Vin Le Chardonnay

Wit | Chili | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Villard Expresion Reserve Pinot Noir

Villard Fine Wines

Villard produceert soepele wijnen van serieuze kwaliteit in een volledig nieuwe winery. Daarnaast is Villard importeur van Tonnelerie Nadalié in Chili.

Eigenaar Thierry Villard is een wereldburger die zijn hele leven in de wijnindustrie heeft gewerkt. De van geboorte Parijzenaar is zijn wijncarrière begonnen als salesmanager in Australië voor Orlando Wines waar hij de export naar Azië, Europa en de Verenigde Staten heeft opgebouwd. Uiteindelijk is hij verhuisd naar Chili, het geboorteland van zijn vrouw. Zij kochten een domein in de Casablanca Valley en besloten dat zij, door goed gebruik te maken van het lokale terroir, hoge kwaliteit wijn wilden maken. Tegenwoordig heeft Jean-Charles (de tweede zoon van Thierry) de dagelijkse leiding over het domein. Hij maakt wijnen deels van eigen wijngaarden (zoals Tanagra) en deels van aangekocht fruit van bevriende druiventelers uit de omgeving. Er is een volledig nieuwe winery waar alleen gebruik gemaakt wordt van de nieuwste, maar wel kleinschalige en milieubewuste technieken. Fusten kopen voor hun wijnen is overigens niet moeilijk voor Villard: zij zijn ook het verkooppunt voor Tonnellerie Nadalié in Zuid-Amerika.


Website Villard Fine Wines

Bekijk Villard Fine Wines

Villard Grand Vin Le Chardonnay

Wit | Chili | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze stevige stro-gele houtgerijpte Chardonnay heeft in de neus mooie tonen van exotisch fruit, boter, hazelnoot en brioche. De aanzet is stevig maar verfijnd, in de smaak domineren houttonen in combinatie met rijp, geel fruit.

Korte omschrijving

Rijke en volle Chardonnay met duidelijke houtinvloed.

Product specificaties

Artikelnummer P29120
Kleur Wit
Druivenras Chardonnay
Land Chili
Streek Casablanca Valley
Appellatie Casablanca Valley
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos
EAN fles 7804362000165