Villard Grand Vin D'Assemblage

Rood | Chili | 0.75 L | 2015 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Villard Expresion Reserve Pinot Noir

Villard Fine Wines

Villard produceert soepele wijnen van serieuze kwaliteit in een volledig nieuwe winery. Daarnaast is Villard importeur van Tonnelerie Nadalié in Chili.

Eigenaar Thierry Villard is een wereldburger die zijn hele leven in de wijnindustrie heeft gewerkt. De van geboorte Parijzenaar is zijn wijncarrière begonnen als salesmanager in Australië voor Orlando Wines waar hij de export naar Azië, Europa en de Verenigde Staten heeft opgebouwd. Uiteindelijk is hij verhuisd naar Chili, het geboorteland van zijn vrouw. Zij kochten een domein in de Casablanca Valley en besloten dat zij, door goed gebruik te maken van het lokale terroir, hoge kwaliteit wijn wilden maken. Tegenwoordig heeft Jean-Charles (de tweede zoon van Thierry) de dagelijkse leiding over het domein. Hij maakt wijnen deels van eigen wijngaarden (zoals Tanagra) en deels van aangekocht fruit van bevriende druiventelers uit de omgeving. Er is een volledig nieuwe winery waar alleen gebruik gemaakt wordt van de nieuwste, maar wel kleinschalige en milieubewuste technieken. Fusten kopen voor hun wijnen is overigens niet moeilijk voor Villard: zij zijn ook het verkooppunt voor Tonnellerie Nadalié in Zuid-Amerika.


Website Villard Fine Wines

Bekijk Villard Fine Wines

Villard Grand Vin D'Assemblage

Rood | Chili | 0.75 L | 2015 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een krachtige donkerrode wijn, waarin de geur van Cabernet Sauvignon de boventoon voert. In de neus ruikt men duidelijk cassis, mint, chocolade en wat vanille van het gebruikte hout. Vol van smaak, met een perfecte balans tussen het hout, het fruit en de tannines.

Korte omschrijving

Krachtige rode wijn met een klassieke stijl.

Product specificaties

Artikelnummer P29180
Kleur Rood
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Chili
Streek Casablanca Valley
Appellatie Casablanca Valley & Maipo Valley
Oogstjaar 2015
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Cabernet Sauvignon, Syrah, Mourvedre, Petit Verdot, Grenache
Alcohol percentage 14
EAN doos 17804362000049
EAN fles 7804362000165