Villa Sandi Prosecco Cartizze La Rivetta

Wit | 0.75 L | Italië | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Villa Sandi Prosecco Cartizze La Rivetta

Villa Sandi

Villa Sandi is een groot familiebedrijf dat meerdere estates bezit in Veneto en Friuli. Zijn zijn gespecialiseerd in Prosecco, waarmee zij veel internationale erkenning genieten.

De prachtige Villa Sandi uit 1622 is eigendom van de familie Moretti Polegato. Giancarlo (een van de broers, de andere is de oprichter van Geox schoenen) is directeur-eigenaar. Villa Sandi is een modern, commercieel en efficiënt werkend bedrijf. Na de oogst wordt de most voor de Proseccowijnen gefilterd en zeer koel bewaard, zodat de kwaliteit op peil blijft. De Prosecco’s krijgen pas hun eerste en tweede gisting als de flessen binnen korte tijd zullen worden verkocht. Zo kan het hele jaar verse Prosecco worden gegarandeerd. Zeer aan te raden is ook de lekkere, stille Pinot Grigio. De Il Fresco is al diverse malen in Duitsland als beste Prosecco getest.


Website Villa Sandi

Bekijk Villa Sandi

Villa Sandi Prosecco Cartizze La Rivetta

Wit | 0.75 L | Italië | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Expressieve neus met indrukken van appel, exotisch- en citrusfruit. De smaak is strak droog met een zachte afdronk en plezierig fruit.

Korte omschrijving

Serieuze stijl Prosecco

Overige informatie

Cartizze is een klein heuvelachtig gebied met 106 hectare wijngaard, gelegen tussen de districten Santo Stefano en S. Pietro di Barbozza in de gemeente Valdobbiadene. Binnen een dergelijk gebied ligt de wijngaard 'La Rivetta' van Villa Sandi. Een echte cru die het resultaat is van een perfecte combinatie tussen een zacht microklimaat en een heel oud land met kalkhoudende zandstenen en klei.

Product specificaties

Artikelnummer P28170
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Prosecco
Land Italië
Streek Veneto
Appellatie Valdobbiadene
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 graden
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 8017494369010
EAN fles 8017494368013