Villa Bucci Verdicchio Riserva

Wit | 0.75 L | 2018 | Italië | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Villa Bucci Verdicchio Riserva

Villa Bucci

Ampelio Bucci is naast succesvol zakelijk ondernemer ook gepassioneerd wijnmaker. Zijn wijnen vallen regelmatig in de prijzen in de Gambero rosso.

De Villa Bucci ligt bij Montecarotto in de Marken, één van de ‘Castelli di Jesi’. Vanuit deze villa wordt het familiebedrijf van maar liefst 440 hectare bestierd. Behalve druiven worden er bij Bucci bijvoorbeeld ook olijven, graan en zonnebloemen geteeld, alles op biologische wijze. Daarnaast heeft Ampelio Bucci, het hoofd van de familie, echter nog geheel andere besognes en interesses: hij is business consultant in onder andere de mode en voedselindustrie en professor in Milaan op het gebied van ‘entrepeneurship’. Eerst en vooral is Ampelio echter een gepassioneerd wijnmaker, werkend vanuit de gedachte dat de druiven de kwaliteit van de wijn bepalen en dat zo min mogelijk moet worden ingegrepen in de kelder. Daarom kenmerken zijn wijnen zich door een grote mate van zuiverheid. Zijn Verdicchio Villa Bucci is door Gambero Rosso al diverse malen uitgeroepen tot beste witte wijn van Italië. De Rosso Piceno Pongelli, gemaakt in een verfijnde stijl die aan rode Bourgogne doet denken, stond in 2008 in de finale van het proefschrift wijnconcours.


Website Villa Bucci

Bekijk Villa Bucci

Villa Bucci Verdicchio Riserva

Wit | 0.75 L | 2018 | Italië | Doos 12 stuks

Over de wijn

Gelig. In de neus gereserveerd maar heerlijk zuiver met wit fruit en rijper geel fruit, florale tonen, venkel, dragon, kruidigheid van hout en een forse mineraliteit. In de mond een zachte aanzet, enorm veel sap maar steeds vloeiend, een sterke mineraliteit en een klein bittertje, met milde zuren. De concentratie kan het alcoholgehalte moeiteloos dragen. Zeer lange, complexe afdronk.

Korte omschrijving

Gereserveerde maar tegelijkertijd zeer complexe Verdicchio Riserva die geweldig kan ouderen.

Overige informatie

Vrijwel iedere jaargang krijgt drie glaasjes in de Gambero Rosso, kreeg ook al bijvoorbeeld 93 punten van Parker en 94 van Wine Enthusiast.

Decanter Magazine Februari 2018 - 95 pts (2014)

Product specificaties

Artikelnummer P28510
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Verdicchio
Land Italië
Streek Marche
Appellatie Verdicchio dei Castellli di Jesi
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Verdicchio
Alcohol percentage 13.5
EAN doos
EAN fles 8032947170036