Deze wijn is opgedragen aan Giancarlo, die in navolging van de Amarone’s met het idee kwam om eenzelfde soort wijn te maken van de Nebbiolo-druif. Hij deed hier uitgebreid onderzoek naar, maar heeft de wijn zelf uiteindelijk nooit kunnen proeven.
Voor deze wijn worden perfect gezonde, rijpe druiven geselecteerd in de week voor de traditionele oogst. De druiven worden op speciale droogmatten gelegd, waarop ze gedurende een periode van tenminste 100 dagen in een goed geventileerde ruimte te drogen worden gelegd. De ingedroogde druiven hebben een hoge suiker- en aromaconcentratie.
Na deze periode vergisten de druiven gedurende 25 tot 30 dagen op roestvrijstaal. Deze lange vergistingstijd geeft de wijn extra veel aromaconcentratie en een intense kleur. Daarna volgt een rijping van 36 maanden op Slavonische eikenhouten vaten van 20 hectoliter, gevolgd door een rijping van 6 tot 8 maanden in kleinere vaten.
Robijnrood met hoge intensiteit. In de neus krachtig en complex met pruimen, kersen, bessen, jam, balsamico en lichte houttonen. Tonen van kaneel, cacao, mentol en anijs, rozijntjes en minerale nuances geven de wijn een verleidelijk, complex karakter. In de mond een perfecte balans tussen de hoge aromaconcentratie, kracht, frisheid en zoetrijpe tannines. De complexiteit van de wijn zal na rijping toenemen, ook in de zeer lange afdronk.
Zeer rijke Nebbiolo uit de koele regio dichtbij de Alpen, die wordt gemaakt zoals een Amarone.