Travaglini Gattinara Riserva

Rood | Italië | 0.75 L | 2013 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Travaglini Gattinara

Travaglini

Travaglini is de grooste producent in het kleine productiegebied van Gattinara. Zij maken verfijnde wijnen die gebotteld worden in flessen met een bijzondere gebogen vorm.

Bij Travaglini wordt sinds 1920 wijn gemaakt in Gattinara, een docg voor Nebbiolo in ‘Alto Piemonte’, in het noorden van Piemonte ten zuiden van Zwitserland. Het worden daarom ook wel ‘berg-nebbiolo’s’ genoemd, hoewel de wijnbouw hier op de uitlopers van de alpen voornamelijk tussen 300 en 400 meter plaatsvindt, dus niet hoger dan bijvoorbeeld in Barolo. De wijnen van Travaglini zijn wat fijner van structuur dan gemiddeld in Barolo, hoewel ze wel lang kunnen rijpen. Het zijn zeer precieze en verfijnde wijnen met grote subtiliteit en gemaakt met een sterk oog voor detail. Dat blijkt onder andere door de bijzondere flesvorm die door Travaglini in 1958 werd ontworpen en waarin de Gattinara’s worden gebotteld. Doel is dat oudere wijnen niet gedecanteerd hoeven te worden omdat het bezinksel in de buik van de fles achterblijft.


Website Travaglini

Bekijk Travaglini

Travaglini Gattinara Riserva

Rood | Italië | 0.75 L | 2013 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Granaatrood met relatief hoge intensiteit. In de neus krachtig en complex met kersen, pruimen, rozen,  peper en lichte houttonen. In de mond een krachtige structuur met veel frisheid en stevige maar rijpe tannines en een mooie mineraliteit. Complexiteit zal na rijping toenemen, ook in de zeer lange afdronk.

Korte omschrijving

Complexe en krachtige Nebbiolo uit de koele regio dichtbij de Alpen.

Overige informatie

Wine Enthusiast Februari 2018 - 93 pts (2011)

Product specificaties

Artikelnummer P28078
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Nebbiolo
Land Italië
Streek Piëmonte
Appellatie Gattinara
Oogstjaar 2013
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 15 tot 17 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos
EAN fles 8033406220507