Telmo Rodriguez G Pago La Jara

Rood | 0.75 L | 2017 | Spanje | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Telmo Rodríguez

Telmo Rodríguez

Telmo Rodríguez is een veelzijdig wijnmaker die door heel Spanje wijngaarden bezit die historie, topterroir en kwaliteit bundelen. Fruit, relatief weinig houtinvloed en enorme doordrinkbaarheid kenmerken de wijnen van Telmo.

Wijnmaker Telmo Rodríguez is een fenomeen binnen de Spaanse wijnwereld. Hij studeerde aan de universiteit van Bordeaux en later in de Rhône bij de beroemde August Clape. Hij was de wijnmaker van La Granja Senora De Remelluri, de bodega van zijn vader in Rioja. Hij is daar vertrokken om, wat sommigen noemen, zijn eigen wijnen te maken in diverse streken van Spanje. Telmo woont in Madrid en rijdt met de auto naar de diverse projecten waar hij wijn maakt. In korte tijd hebben zijn wijnen een plaats op het internationale speelveld gevonden. Eén voorbeeld: in het Wine Report van Tom Stevenson is Telmo al opgenomen bij de beste 10 producenten uit Spanje. Kenmerkend voor Telmo is dat hij kiest voor inheemse druivenrassen, die ook op een inheemse manier worden gesnoeid. Dat betekent dat hij alleen werkt met ‘bush-vines’ ofwel wijnstokken die niet langs draden worden geleid maar als zelfstandige struik groeien. De struiken staan ook verder van elkaar af dan bij draadgeleiding. Dit heeft in het warme Spanje twee voordelen: iedere struik vindt voldoende vocht, ook in droge jaargangen en de trossen hangen in de schaduw van de eigen bladeren, zodat ze minder ‘gestoofd’ worden. Telmo werkt graag met oude stokken, zodat de wortels diep zitten om vocht te vinden. Het komt ook de kwaliteit van de druiven ten goede. Oude stokken geven namelijk een lagere opbrengst, maar wel van hoge kwaliteit en complexiteit. Hoewel niet formeel gecertificeerd, werkt Telmo biologisch: hij gebruikt geen kunstmest of insecticiden/pesticiden.


Website Telmo Rodríguez

Bekijk Telmo Rodríguez

Telmo Rodriguez G Pago La Jara

Rood | 0.75 L | 2017 | Spanje | Doos 6 stuks

Over de wijn

Robijnrode kleur met hoge intensiteit. In de geur aroma’s van bramen en pruimen, kruiden als laurier, cacao, leer. Zachte, zwoele aanzet met stevige tannines en alcohol, die echter goed in toom worden gehouden door mineraliteit en frisheid. Enorm lange, zwoele afdronk.

Korte omschrijving

Schitterende Toro die Spaanse zwoelheid combineert met prachtig fruit, frisheid en mineraliteit.

Overige informatie

Wine & Spirits Magazine augustus 2015 - 94 pts (2010)

Perswijn magazine oktober 2015 - ****(*)

Wine & Spirits Magazine winter 2015 - 94 pts (2010) Best Toro of the Year

Robert Parker - november 2015

2011 was a very good year in Toro, and the powerful 2011 G Pago la Jara is pure Tempranillo from five small plots of old vines totaling four hectares. It fermented in 3,000-liter oak vats with indigenous yeasts, though needed an élevage of 18 months in a combination of French barriques and 1,500-liter oak foudres to come into balance. The 2011 is very powerful, balanced, mineral, earthy and ripe -- but not overripe; it is spicy, telluric, a little mysterious and not showing the heat of the vintage. The medium-bodied palate is not as concentrated as you would expect, and the power is not provided by sheer concentration but by a strong minerality, making it very earthy. It has good balance, good acidity and fine, sophisticated tannins without the rusticity so often found in Toro. It slowly opens up in the glass with certain elegance, good depth and complexity, and it feels fresher with time in the glass. This should age with style. An elegant bull! Olé! 4,400 bottles were filled in July 2013.

2011 could very well be the best vintage ever for the single-vineyard Pago la Jara. - 94 pts

Product specificaties

Artikelnummer P26514
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Tempranillo
Land Spanje
Streek Castilla y León
Appellatie Toro
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Tinta de Toro
Alcohol percentage 15
EAN doos 18436037404013
EAN fles 8436037404016