Telmo Rodriguez Arrebatacapas

Rood | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Telmo Rodríguez

Telmo Rodríguez

Telmo Rodríguez is een veelzijdig wijnmaker die door heel Spanje wijngaarden bezit die historie, topterroir en kwaliteit bundelen. Fruit, relatief weinig houtinvloed en enorme doordrinkbaarheid kenmerken de wijnen van Telmo.

Wijnmaker Telmo Rodríguez is een fenomeen binnen de Spaanse wijnwereld. Hij studeerde aan de universiteit van Bordeaux en later in de Rhône bij de beroemde August Clape. Hij was de wijnmaker van La Granja Senora De Remelluri, de bodega van zijn vader in Rioja. Hij is daar vertrokken om, wat sommigen noemen, zijn eigen wijnen te maken in diverse streken van Spanje. Telmo woont in Madrid en rijdt met de auto naar de diverse projecten waar hij wijn maakt. In korte tijd hebben zijn wijnen een plaats op het internationale speelveld gevonden. Eén voorbeeld: in het Wine Report van Tom Stevenson is Telmo al opgenomen bij de beste 10 producenten uit Spanje. Kenmerkend voor Telmo is dat hij kiest voor inheemse druivenrassen, die ook op een inheemse manier worden gesnoeid. Dat betekent dat hij alleen werkt met ‘bush-vines’ ofwel wijnstokken die niet langs draden worden geleid maar als zelfstandige struik groeien. De struiken staan ook verder van elkaar af dan bij draadgeleiding. Dit heeft in het warme Spanje twee voordelen: iedere struik vindt voldoende vocht, ook in droge jaargangen en de trossen hangen in de schaduw van de eigen bladeren, zodat ze minder ‘gestoofd’ worden. Telmo werkt graag met oude stokken, zodat de wortels diep zitten om vocht te vinden. Het komt ook de kwaliteit van de druiven ten goede. Oude stokken geven namelijk een lagere opbrengst, maar wel van hoge kwaliteit en complexiteit. Hoewel niet formeel gecertificeerd, werkt Telmo biologisch: hij gebruikt geen kunstmest of insecticiden/pesticiden.


Website Telmo Rodríguez

Bekijk Telmo Rodríguez

Telmo Rodriguez Arrebatacapas

Rood | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze heldere donkerrode wijn heeft een expressieve neus die aardse tonen combineert met vers fruit als aardbei, rode bes en bramen. De aanzet is verfijnd, zelfs fris te noemen. De wijn ontwikkeld zich daarna naar een brede, mondvullende smaak met tonen van donker fruit, kruiden en specerijen en tannines met “grip”. De afdronk is lang met een kruidig karakter.

VinificatIe:

Na de oogst worden de druiven grotendeels ontsteelt en fermenteren zij daarna in (gebruikte) 600 liter fusten van Frans eiken, volledig met behulp van de natuurlijk aanwezige gisten. De wijn rijpt daarna nog 12 maanden op dezelfde fusten.

Korte omschrijving

Een verfijnde Garnacha die het terroir van de Arrebatacapas wijngaard fantastisch weerspiegelt.

Overige informatie

Arrebatacapas is de naam van een 2,8 Ha grote wijngaard met zuidelijk georiënteerde helling op 1050 meter hoogte en een bodem van schalie. Voorheen werd het fruit hiervan gebruikt in de Pegaso wijnen van Telmo, maar het unieke karakter en hoge kwaliteit fruit van deze wijngaard heeft Telmo doen besluiten om een “single vineyard” wijn hiermee te produceren. Jaargang 2016 is de tweede release (758 flessen geproduceerd) en kreeg van Robert Parker 95 punten.

Product specificaties

Artikelnummer P26532
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Spanje
Streek Castilla y León
Appellatie Cebreros
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 15.5
EAN doos
EAN fles 8436037408052