Talomonti

dinsdag 29 september 2020

Klik hier voor de actie in oktober

Tenuta Talamonti werd in 2001 opgericht door de familie Redmont - Di Tonno, in een prachtig, ongerept deel van de Abruzzen in het dorp Loreto Aprutino. Het landschap rond het landgoed is gedurende miljoenen jaren sterk gevormd door meerdere glaciale processen, wat de meest zuidelijke expressie van de laatste ijstijden vertegenwoordigd. Het heeft gezorgd voor zeer diverse bodems waar zelfs vulkanische as in voor komt.

De oorsprong van de naam “Loreto Aprutino” is te vinden in de oud-Romeinse tijd en wordt toegeschreven aan een bos van laurierbomen die het gebied destijds domineerden. Loreto Aprutino heeft dus een zeer een oude oorsprong die teruggaat tot Italische, Romeinse en vroegchristelijke nederzettingen.

De wijngaarden van Talamonti liggen rond de 300 meter hoogte en zijn rond de eeuwwisseling uitgebreid tot 45 hectare. Naast de inheemse Montepulciano d’Abruzzo en Trebbiano d’Abruzzo zijn er ook andere variëteiten aangeplant. Pecorino werd bijvoorbeeld in 2004 aangeplant als onderdeel van een landgoedexperiment.

Vanaf dit jaar zijn alle wijnen uit het portfolio van Talamonti voorzien van een frisse, nieuwe uitstraling. Wat gebleven is, zijn de sappige wijnen die finesse combineren met de kenmerkende sappigheid van wijnen uit deze regio. Om de nieuwe uitstraling te vieren geven wij de hele maand oktober 10% korting op de volgende wijnen.