Spice Route Grenache

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Spice Route Grenache

Spice Route

Charles Back, eigenaar van Spice Route, is één van de pioniers in Swartland. Aan het eind van de jaren ’90 vond hij een wijngaard met daarop ruim dertig jaar oude Sauvignon Blanc stokken die wijn opleverde van uitzonderlijke kwaliteit. Samen met wijnmaker Eben Sadie plantte hij rondom dit oudste blok Sauvignon nieuwe druivensoorten aan, de meeste als losstaande struiken, zgn. ‘bush vines’. De basis van de winery werd een oude tabaksschuur, die vroeger Klein Amoskuil heette. De wijnen van Spice Route werden al snel een succes!

Voor het succes van deze en andere producenten in deze innoverende regio (er wordt zelfs gesproken van een ‘Swartland Revolutie’) is een combinatie van twee elementen bepalend. Als eerste de diepe bodems (verweerd graniet en ‘Koffieklip’) waarin de stokken diep kunnen wortelen om water te vinden. Daarnaast het klimaat met warme, droge zomers en koele, natte winters. 

Eben Sadie is in 2002 zijn eigen wijnen gaan maken en de huidige wijnmaker van Spice Route, Charl du Plessis, heeft hem opgevolgd. Zijn wijnen zijn zeker ‘anders’ te noemen; bijvoorbeeld de sappige Pinotage waarin geen rubber te proeven is en een zeer speelse en serieuze blend genaamd Chakalaka (wat vertaald kan worden als ‘kliekjes’) waarin maar liefst 6 verschillende druiven verwerkt zijn!

 


Website Spice Route

Bekijk Spice Route

Spice Route Grenache

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Diep robijnrood van kleur. In de neus geconcentreerd zwart fruit (zwarte kersen, bramen), vanille en witte peper. In de mond een zwoele textuur, rijp fruit, veel concentratie en body.

Korte omschrijving

Zwoele en rijpe Grenache met veel power

Product specificaties

Artikelnummer P49715
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Zuid-Afrika
Streek Swartland
Appellatie Swartland
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 16009624510262
EAN fles 6009624510265