Spice Route Chakalaka

Rood | 0.75 L | 2019 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Spice Route Grenache

Spice Route

Charles Back, eigenaar van Spice Route, is één van de pioniers in Swartland. Aan het eind van de jaren ’90 vond hij een wijngaard met daarop ruim dertig jaar oude Sauvignon Blanc stokken die wijn opleverde van uitzonderlijke kwaliteit. Samen met wijnmaker Eben Sadie plantte hij rondom dit oudste blok Sauvignon nieuwe druivensoorten aan, de meeste als losstaande struiken, zgn. ‘bush vines’. De basis van de winery werd een oude tabaksschuur, die vroeger Klein Amoskuil heette. De wijnen van Spice Route werden al snel een succes!

Voor het succes van deze en andere producenten in deze innoverende regio (er wordt zelfs gesproken van een ‘Swartland Revolutie’) is een combinatie van twee elementen bepalend. Als eerste de diepe bodems (verweerd graniet en ‘Koffieklip’) waarin de stokken diep kunnen wortelen om water te vinden. Daarnaast het klimaat met warme, droge zomers en koele, natte winters. 

Eben Sadie is in 2002 zijn eigen wijnen gaan maken en de huidige wijnmaker van Spice Route, Charl du Plessis, heeft hem opgevolgd. Zijn wijnen zijn zeker ‘anders’ te noemen; bijvoorbeeld de sappige Pinotage waarin geen rubber te proeven is en een zeer speelse en serieuze blend genaamd Chakalaka (wat vertaald kan worden als ‘kliekjes’) waarin maar liefst 6 verschillende druiven verwerkt zijn!

 


Website Spice Route

Bekijk Spice Route

Spice Route Chakalaka

Rood | 0.75 L | 2019 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

In de neus pruimen en rijp zwart fruit, kruidnagel, tabak en vanille. In de mond een zeer rijke structuur, rijpe tannines en een heel licht restzoetje.

Korte omschrijving

Zeer speciale mix van druiven die een wijn met een ondoorgrondelijk karakter produceert.

Overige informatie

Perswijn 1-2015: ****(*) 2011

Product specificaties

Artikelnummer P49700
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Zuid-Afrika
Streek Coastal Region
Appellatie Swartland
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Syrah, Mourvèdre, Carignan, Tannat, Grenache, Petit Syrah
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 16009624510217
EAN fles 6009624510210