Spiaggiole Morellino Di Scansano

Italië | 0.75 L | 2021 | Rood | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Poggio Maestrino Morellino di Scansano Riserva

Rocca di Castagnoli

Deze producent is zeer nauw betrokken geweest bij de selectie van de beste Sangiovese kloon voor Chianti Classico. Zij maken pure wijnen, met nadruk op terroir.

Eigenaar Calogero Calì komt oorspronkelijk uit Zuid-Italië, maar verdiende zijn geld in de advocatuur in Milaan. Hij is eigenaar van Rocca di Castagnoli sinds 1981 en heeft sindsdien nog vier andere wijnbedrijven verworven. Hij heeft een indrukwekkend team van wijnmakers en druiventelers, onder leiding van Daniele Pagni, in dienst om de wijnen van alle bedrijven zo te krijgen als hij het hebben wil. Het eindresultaat is nooit een megalomane en dure blockbuster maar eerder een verteerbare en elegante wijn voor een fatsoenlijke prijs. Rocca di Castagnoli ligt in Chianti Classico, net ten zuiden van Gaiole. De Rocca zelf is de toren die het hoogste punt van het gehucht Castagnoli markeert. In de middeleeuwen werd hier al wijn gemaakt. Het is een enorm landgoed van 850 hectare waarvan ongeveer 100 beplant zijn met druivenstokken. De wijngaarden liggen tussen de 380 en 500 meter hoog. Het bedrijf is intensief betrokken geweest bij het vaststellen van de beste Sangiovese kloon voor Chianti Classico. De wijnen staan erom bekend dat ze zeer puur Sangiovese fruit combineren met een nadruk op terroir en dat ze goed kunnen ouderen. Daarom worden de wijnen hier vaak een jaar later uitgebracht dan bij de meeste andere domeinen.


Website Rocca di Castagnoli

Bekijk Rocca di Castagnoli

Spiaggiole Morellino Di Scansano

Italië | 0.75 L | 2021 | Rood | Doos 6 stuks

Over de wijn

Paarsrood. In de neus zeer veel zoetig kersenfruit en kruiden als laurier. Zeer fruitig en sappig in de mond met mooi rijpe en niet te zware tannines en prachtige zuren, die in de lange afdronk de overhand nemen.

Korte omschrijving

Sappige en verteerbare wijn met heerlijk kersenfruit.

Overige informatie

Hubrecht Duijker maandmagazine oktober 2015:

'Deze onderging geen houtrijping, waardoor het milde fruit van bessen en rijpe zwarte vruchtjes prettig bewaard bleef, terwijl de zachte, soepele, ferme smaak dankzij donkerte, zoals laurier, wat extra diepgang kreeg. Dit is een echte voedselwijn, perfect bij o.a. lasagne. Klein geheim: er werd aan de sangiovese nog 5 procent merlot toegevoegd.'

Product specificaties

Artikelnummer P28370
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Sangiovese
Land Italië
Streek Toscane
Appellatie Morellino di Scansano
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 15 tot 17 graden
Assemblage Morellino
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8017257041603
EAN fles 8017257041009