Skaap Sauvignon Blanc

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Skaap Sauvignon Blanc

Skaap Wines

Thierry Schaap (een Nederlandse ondernemer en ex-bankier) werd tijdens zijn eerste vakantie in de Westkaap (Zuid Afrika) verliefd op het land. De schitterende omgeving, de hartelijke mensen, de historie, alles voelde aan als een tweede thuisland. Hij besloot dan ook in 2006 om er een winery te beginnen: Skaap Wines.

De wijngaarden van Skaap bevinden zich in Stellenbosch op (zoals toeval het wil) de Schaapenberg, met uitzicht over False Bay. Dit gedeelte van Stellenbosch staat bekend als het koelste stuk van de regio, wat veroorzaakt wordt door de hoge ligging (250 meter) en de aanwezigheid van een koele zeebries. Perfect dus voor een langzame rijping van de druiven met behoud van voldoende frisheid. De wijnen worden gemaakt door de Zuid Afrikaanse Riaan Oosthuizen, die na 15 jaar werkervaring bij verschillende top wijnhuizen waar hij de nodige prijzen heeft gewonnen, een mooie kans zag om op dit jonge wijnhuis te gaan streven er de 'beste wijnen van de kaap' te gaan maken.

Skaap is lid van de Biodiversity and Wine Initiative (BWI) en voor de ontwikkeling van de labels hebben zij samengewerkt met kunstenaars uit diverse townships buiten Kaapstad. Het werk van deze artiesten wordt ook verkocht op de guest lodge die op het estate staat, de Lalapanzi Lodge, waar ook overnachtingen geboekt kunnen worden.

Website Skaap Wines

Bekijk Skaap Wines

Skaap Sauvignon Blanc

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze wijn met een licht-gele kleur heeft een expressieve neus waarin vooral de fruitige kenmerken van Sauvignon duidelijk naar voren komen: men ruikt kiwi, citrus en tropisch fruit gecombineerd met een licht mineralige toon. De smaak is breed, medium tot full bodied, opbouwend naar een afdronk eindigt in een frisse minerale toon.

 

 

Korte omschrijving

Een rijpe stijl Sauvignon die zelfs een aantal jaren kan ouderen.

Overige informatie

De Sauvignon Blanc van dit jonge wijnbedrijf wordt elk jaar beter en is een blend van druiven met verschillende rijpheid, waardoor een fijne balans ontstaat.

Product specificaties

Artikelnummer P43204
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2019
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 6 tot 8 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos