Skaap Rosalie

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Skaap Sauvignon Blanc

Skaap Wines

Thierry Schaap (een Nederlandse ondernemer en ex-bankier) werd tijdens zijn eerste vakantie in de Westkaap (Zuid Afrika) verliefd op het land. De schitterende omgeving, de hartelijke mensen, de historie, alles voelde aan als een tweede thuisland. Hij besloot dan ook in 2006 om er een winery te beginnen: Skaap Wines.

De wijngaarden van Skaap bevinden zich in Stellenbosch op (zoals toeval het wil) de Schaapenberg, met uitzicht over False Bay. Dit gedeelte van Stellenbosch staat bekend als het koelste stuk van de regio, wat veroorzaakt wordt door de hoge ligging (250 meter) en de aanwezigheid van een koele zeebries. Perfect dus voor een langzame rijping van de druiven met behoud van voldoende frisheid. De wijnen worden gemaakt door de Zuid Afrikaanse Riaan Oosthuizen, die na 15 jaar werkervaring bij verschillende top wijnhuizen waar hij de nodige prijzen heeft gewonnen, een mooie kans zag om op dit jonge wijnhuis te gaan streven er de 'beste wijnen van de kaap' te gaan maken.

Skaap is lid van de Biodiversity and Wine Initiative (BWI) en voor de ontwikkeling van de labels hebben zij samengewerkt met kunstenaars uit diverse townships buiten Kaapstad. Het werk van deze artiesten wordt ook verkocht op de guest lodge die op het estate staat, de Lalapanzi Lodge, waar ook overnachtingen geboekt kunnen worden.

Website Skaap Wines

Bekijk Skaap Wines

Skaap Rosalie

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een elegante stijl Shiraz. In de geur rode en donkere bessen, viooltjes en op de achtergrond het karakteristieke `pepertje`. De smaak is complex met karakteristieken van rijp fruit, cacao en wat specerijen. Vooral de zachte structuur en de lengte zijn opvallend.

Korte omschrijving

Fluweel zachte Shiraz van hoog niveau.

Overige informatie

Skaap Rosalie is een eerbetoon aan de dochter van één van de eigenaren. Deze wijn kan nu al gedronken worden maar is ook nog zeker 10 jaar te bewaren.

Product specificaties

Artikelnummer P43218
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Shiraz
Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 15
EAN doos