Skaap Nathan

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Skaap Sauvignon Blanc

Skaap Wines

Thierry Schaap (een Nederlandse ondernemer en ex-bankier) werd tijdens zijn eerste vakantie in de Westkaap (Zuid Afrika) verliefd op het land. De schitterende omgeving, de hartelijke mensen, de historie, alles voelde aan als een tweede thuisland. Hij besloot dan ook in 2006 om er een winery te beginnen: Skaap Wines.

De wijngaarden van Skaap bevinden zich in Stellenbosch op (zoals toeval het wil) de Schaapenberg, met uitzicht over False Bay. Dit gedeelte van Stellenbosch staat bekend als het koelste stuk van de regio, wat veroorzaakt wordt door de hoge ligging (250 meter) en de aanwezigheid van een koele zeebries. Perfect dus voor een langzame rijping van de druiven met behoud van voldoende frisheid. De wijnen worden gemaakt door de Zuid Afrikaanse Riaan Oosthuizen, die na 15 jaar werkervaring bij verschillende top wijnhuizen waar hij de nodige prijzen heeft gewonnen, een mooie kans zag om op dit jonge wijnhuis te gaan streven er de 'beste wijnen van de kaap' te gaan maken.

Skaap is lid van de Biodiversity and Wine Initiative (BWI) en voor de ontwikkeling van de labels hebben zij samengewerkt met kunstenaars uit diverse townships buiten Kaapstad. Het werk van deze artiesten wordt ook verkocht op de guest lodge die op het estate staat, de Lalapanzi Lodge, waar ook overnachtingen geboekt kunnen worden.

Website Skaap Wines

Bekijk Skaap Wines

Skaap Nathan

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze wijn heeft een robijn-rode kleur, een expressieve neus met daarin tonen van cassis, rijpe pruimen, kruidnagel, cederhout en chocolade. De aanzet is stevig, maar de tannines wel rijp en zacht, de smaak doet denken aan een klassieke Bordeaux uit een warm jaar!

Korte omschrijving

Zwoele Bordeaux blend met rijpingspotentieel.

Product specificaties

Artikelnummer P43215
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc
Alcohol percentage 14
EAN doos