Skaap Brut Cuvée MCC

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Skaap Brut Cuvée MCC

Skaap Wines

Thierry Schaap (een Nederlandse ondernemer en ex-bankier) werd tijdens zijn eerste vakantie in de Westkaap (Zuid Afrika) verliefd op het land. De schitterende omgeving, de hartelijke mensen, de historie, alles voelde aan als een tweede thuisland. Hij besloot dan ook in 2006 om er een winery te beginnen: Skaap Wines.

De wijngaarden van Skaap bevinden zich in Stellenbosch op (zoals toeval het wil) de Schaapenberg, met uitzicht over False Bay. Dit gedeelte van Stellenbosch staat bekend als het koelste stuk van de regio, wat veroorzaakt wordt door de hoge ligging (250 meter) en de aanwezigheid van een koele zeebries. Perfect dus voor een langzame rijping van de druiven met behoud van voldoende frisheid. De wijnen worden gemaakt door de Zuid Afrikaanse Riaan Oosthuizen, die na 15 jaar werkervaring bij verschillende top wijnhuizen waar hij de nodige prijzen heeft gewonnen, een mooie kans zag om op dit jonge wijnhuis te gaan streven er de 'beste wijnen van de kaap' te gaan maken.

Skaap is lid van de Biodiversity and Wine Initiative (BWI) en voor de ontwikkeling van de labels hebben zij samengewerkt met kunstenaars uit diverse townships buiten Kaapstad. Het werk van deze artiesten wordt ook verkocht op de guest lodge die op het estate staat, de Lalapanzi Lodge, waar ook overnachtingen geboekt kunnen worden.

Website Skaap Wines

Bekijk Skaap Wines

Skaap Brut Cuvée MCC

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze wijn heeft een goud-gele kleur met een licht-groene zweem en een fijne mousse. De mousse in de mond is redelijk stevig, de aanzet van de wijn rond en sappig. Inde geur vind men tonen van brioche, peer en wilde perzik, de smaak is sappig, met het nadruk op rijp, geel fruit en een fijne balans tussen frisheid en rijpheid.

 

 

Korte omschrijving

Een elegante, frisse mousserende wijn met een lichte brioche toon.

Overige informatie

De méthode cap classique de Zuid Afrikaanse benaming van het proces om mousserende wijn te maken op de zelfde manier als in de Champagne streek.

Product specificaties

Artikelnummer P43200
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Pinot Noir
Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 6 tot 8 graden
Assemblage Pinot Noir en Chardonnay
Alcohol percentage 12.5
EAN doos