Selva Capuzza Madér

Rood | Italië | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Selva Capuzza Lugana Selva

Selva Capuzza

Het landgoed Selva Capuzza ligt vier kilometer ten zuiden van het Gardameer is in handen van de familie Formentini. Het landgoed biedt ruimte een breed scala van activiteiten: er is een restaurant in het oude 13e eeuwse landhuis, er zijn appartementen in een ander landhuis en een verbouwde oude schuur, er is veel natuur met een grote diversiteit flora en fauna en er zijn natuurlijk de wijnmakerij en de wijngaarden. De biodiversiteit wordt op het landgoed sterk bevorderd en er wordt gewerkt op een manier die weliswaar niet biologisch gecertificeerd is, maar in de overtuiging van de Formentini’s veel verder gaat. Zij vinden dat elke producent zijn eigen ecologische balans moet vinden, voornamelijk afhankelijk van de geografische locatie. In het geval van Selva Capuzza betekent dit bijvoorbeeld dat zij sinds 2010 geen enkele vorm van herbiciden gebruiken, dat alle elektriciteit op natuurlijke wijze wordt opgewekt en dat de wijn in flessen wordt gebotteld die lichter zijn dan gebruikelijk.

De wijngaarden liggen in een natuurlijk amfitheater, 5 minuten ten zuiden van het Gardameer. Zij liggen op gemiddeld 60 meter boven het niveau van het Gardameer, wat betekent dat er altijd wind staat. Dit zorgt ervoor dat de wijngaarden op natuurlijke wijze gekoeld worden en, indien nodig, droog geblazen worden. De bodems bestaan vooral uit klei vermengd met middelgrote en grote stenen die achter gelaten zijn door de gletsjers die er tijdens de laatste ijstijd hebben gelegen. 

Het landgoed valt binnen drie appellaties, die dan ook alle drie geproduceerd worden: Lugana, San Martino della Battaglia en Garda. De wijnen zijn op een zeer natuurlijke manier gemaakt onder leiding van wijnmaker Luca Formentini. Er wordt enkel gewerkt met lokale druiven: Turbiana en Tuchì voor wit en Gropello, Sangiovese, Barbera en Marzemino voor rood. Men streeft geen hoge opbrengsten per hectare na, wat wijnen oplevert die lekker sappig en geconcentreerd zijn, met veel finesse. Uitstekende allround maaltijdbegeleiders!  Een Italiaanse gids schreef zeer toepasselijk: ‘ Their wines have an emotional approach, besides the technical and professional side’.

Bekijk Selva Capuzza

Selva Capuzza Madér

Rood | Italië | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Diep robijnrood van kleur. In de neus zwart fruit (bramen, zwarte bes) en complexe tonen van houtgebruik (kruidnagel, cederhout). De ontwikkeling voegt wat aroma's van vijgen, pruimen en 'wild' toe. In de smaak is de wijn gestructureerd, sappig en intens. De aroma's van bramen, cederhout en vijgen komen hierin mooi terug.

Korte omschrijving

Karakteristieke stevige rode wijn van inheemse druivenrassen.

Product specificaties

Artikelnummer P28094
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Gropello
Land Italië
Streek Lombardije
Appellatie Garda Classico Superiore
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 18 tot 20 graden
Assemblage Groppello, Sangiovese, Barbera en Marzemino
Alcohol percentage 13
EAN doos 8052204480715
EAN fles 8052204480708