Russolo Zui Ribolla Gialla

Wit | Italië | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Russolo Zui Ribolla Gialla

Russolo

De wijnen van Russolo kenmerken zich door een rijpheid en verteerbaarheid die wereldwijd wordt gewaardeerd. Bijzonder, mede door de diversiteit in druiven en smaak.

Rino Russolo maakt wijnen ten noordoosten van Venetië in de vlakte van Friuli, die Grave wordt genoemd. Rino is de vierde generatie wijnmaker van de familie, die eind 19de eeuw wijn begon met wijnmaken in de Pordenone regio. Tegenwoordig bevindt de cantina zich in San Quirino, midden tussen de cru wijngaarden van Ronco Calaj. De wijngaarden worden aan de noordkant beschut door de uitlopers van de Alpen, terwijl aan de zuidkant de Adriatische zee zorg draagt voor voldoende vocht en een frisse zeebries, vooral in de middag. In deze regio spelen veel wijnmakers op ‘zeker’: ze plukken voor de weersomslag. Bij Russolo worden gelukkig alleen echt rijpe druiven geplukt, zodat de bitters in de wijn binnen de perken blijven en de aromatische expressie veel groter is. De wijnen zijn zeer gewild (tegenwoordig ook in Italië zelf, ondersteund door hoge waarderingen in de Gambero Rosso), zodat maar een beperkte hoeveelheid naar Nederland komt.


Website Russolo

Bekijk Russolo

Russolo Zui Ribolla Gialla

Wit | Italië | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De wijn heeft een strogele kleur. De neus is medium expressief, met florale tonen, honing en rijp, gel fruit. De aanzet is licht en droog, de smaak vriendelijk met lekker rijp geel fruit, meloen en vlierbes. De afdronk in verfijnd en lang met nadrukkelijk zwoel fruit.

Korte omschrijving

Een vriendelijke en zachte wijn van een bijzondere cepage.

Product specificaties

Artikelnummer P28221
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Ribolla Gialla
Land Italië
Streek Friuli
Appellatie Friuli Venezia Giulia
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kunstofkurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8034055300268
EAN fles 8034055300114