Russolo Ronco Calaj Sauvignon

Wit | Italië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Russolo Ronco Calaj Pinot Grigio (0,375 liter) OV

Russolo

De wijnen van Russolo kenmerken zich door een rijpheid en verteerbaarheid die wereldwijd wordt gewaardeerd. Bijzonder, mede door de diversiteit in druiven en smaak.

Rino Russolo maakt wijnen ten noordoosten van Venetië in de vlakte van Friuli, die Grave wordt genoemd. Rino is de vierde generatie wijnmaker van de familie, die eind 19de eeuw wijn begon met wijnmaken in de Pordenone regio. Tegenwoordig bevindt de cantina zich in San Quirino, midden tussen de cru wijngaarden van Ronco Calaj. De wijngaarden worden aan de noordkant beschut door de uitlopers van de Alpen, terwijl aan de zuidkant de Adriatische zee zorg draagt voor voldoende vocht en een frisse zeebries, vooral in de middag. In deze regio spelen veel wijnmakers op ‘zeker’: ze plukken voor de weersomslag. Bij Russolo worden gelukkig alleen echt rijpe druiven geplukt, zodat de bitters in de wijn binnen de perken blijven en de aromatische expressie veel groter is. De wijnen zijn zeer gewild (tegenwoordig ook in Italië zelf, ondersteund door hoge waarderingen in de Gambero Rosso), zodat maar een beperkte hoeveelheid naar Nederland komt.


Website Russolo

Bekijk Russolo

Russolo Ronco Calaj Sauvignon

Wit | Italië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze wijn heeft een lichte, stro-gele kleur. De neus is gemiddeld expressief met tonen van bloesem, peper, mint, salie en blaadjes van de tomatenplant. De aanzet is verfrissend, maar niet te droog, met de smaak van abrikoos en perzik.

Korte omschrijving

Een a-typische Friuli Sauvignon, met een goede balans tussen zuren en rijpheid.

Product specificaties

Artikelnummer P28213
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Italië
Streek Friuli
Appellatie Venezia Giulia
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 6 tot 8 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8034055300220
EAN fles 8034055300077