Rocca di Castagnoli Molino delle Balze Chardonnay

Italië | 0.75 L | 2020 | Wit | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Rocca di Castagnoli Chianti Classico

Rocca di Castagnoli

Deze producent is zeer nauw betrokken geweest bij de selectie van de beste Sangiovese kloon voor Chianti Classico. Zij maken pure wijnen, met nadruk op terroir.

Eigenaar Calogero Calì komt oorspronkelijk uit Zuid-Italië, maar verdiende zijn geld in de advocatuur in Milaan. Hij is eigenaar van Rocca di Castagnoli sinds 1981 en heeft sindsdien nog vier andere wijnbedrijven verworven. Hij heeft een indrukwekkend team van wijnmakers en druiventelers, onder leiding van Daniele Pagni, in dienst om de wijnen van alle bedrijven zo te krijgen als hij het hebben wil. Het eindresultaat is nooit een megalomane en dure blockbuster maar eerder een verteerbare en elegante wijn voor een fatsoenlijke prijs. Rocca di Castagnoli ligt in Chianti Classico, net ten zuiden van Gaiole. De Rocca zelf is de toren die het hoogste punt van het gehucht Castagnoli markeert. In de middeleeuwen werd hier al wijn gemaakt. Het is een enorm landgoed van 850 hectare waarvan ongeveer 100 beplant zijn met druivenstokken. De wijngaarden liggen tussen de 380 en 500 meter hoog. Het bedrijf is intensief betrokken geweest bij het vaststellen van de beste Sangiovese kloon voor Chianti Classico. De wijnen staan erom bekend dat ze zeer puur Sangiovese fruit combineren met een nadruk op terroir en dat ze goed kunnen ouderen. Daarom worden de wijnen hier vaak een jaar later uitgebracht dan bij de meeste andere domeinen.


Website Rocca di Castagnoli

Bekijk Rocca di Castagnoli

Rocca di Castagnoli Molino delle Balze Chardonnay

Italië | 0.75 L | 2020 | Wit | Doos 6 stuks

Over de wijn

Lichtgeel tot goudgeel. In de neus veel fruit als perzik, abrikoos en kweepeer, florale tonen, noten en licht boter maar alles mooi ingetogen. In de mond een rond mondgevoel maar opvallend fris en daarmee niet te log. Mooie minerale en lange finish.

Korte omschrijving

Ronde, zuivere wijn met kracht en elegantie.

Overige informatie

Perswijn Magazine 2018-01 - **** (2015)

Product specificaties

Artikelnummer P28358
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Italië
Streek Toscane
Appellatie Toscana
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8017257860006
EAN fles 8017257800002