Rietvallei Dark Cin

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Rietvallei Dark Cin

Rietvallei

Rietvallei is één van de oudste famielibedrijven in Robertson fruitbomen en wijngaarden hebben. Typische Zuid Afrikaanse stijl, sappige en prettig drinkbare wijnen.

Rietvallei is sinds 1864 een echt familiebedrijf dat al zeven generaties in bezit is van de familie Burger. Het wijnhuis is daarmee één van de weinigen in Zuid-Afrika die al meer dan 150 jaar in bezit is van één familie. Het is ook één van de oudste wijnhuizen in Robertson. Tegenwoordig is Kobus Burger de eigenaar en wijnmaker. Kobus weet het beste uit zijn wijngaarden te halen en produceert de toegankelijke en sappige wijnen waar Robertson om bekend staat in het lagere segment en enkele uitstekende rode en witte estatewijnen in het hogere segment die duidelijk meer terroir invloed hebben. Ook produceert Rietvallei een Red Muscadel, gemaakt van tot 100 jaar oude wijnstokken. Een wijn die verrassend betaalbaar is en breed ingezet kan worden als dessertwijn of aperitief.


Website Rietvallei

Bekijk Rietvallei

Rietvallei Dark Cin

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze wijn heeft een intense rode kleur die doet denken aan donkere pruimen. De neus is intens, met tonen van zwarte bessen, specerijen, bosgrond en rook. De smaak is intens, maar sappig. Bessen, specerijen en een hint van chocolade worden ondersteund door prettig rijpe tannines en voldoende zuren. De afdronk is compleet en heeft een mooie balans tussen het fruit en de aardsheid van de wijn.

Korte omschrijving

Verrassende en goede cepagewijn van een bijzonder ras.

Product specificaties

Artikelnummer P43405
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cinsault
Land Zuid-Afrika
Streek Breede River Valley
Appellatie Robertson
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 6009673831540
EAN fles 6009673831335