Reyneke Cornerstone

Rood | 0.75 L | 2018 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Reyneke Reserve Cabernet Sauvignon

Reyneke

Toen Johan Reyneke in 1998 de boerderij in de omgeving van Stellenbosch van zijn moeder overnam besloot hij om een totaal andere richting op te gaan. Vanaf de eerste dag heeft hij zich volledig gehouden aan de regels voor biologische landbouw, maar dat ging hem nog niet ver genoeg. Johan gelooft in de filosofie van Rudoph Steiner die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid-Afrika geworden. Sinds een aantal jaren wordt hij hierbij geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel, die vele jaren Chief Wine Maker van Boekenhoutskloof is geweest.

Website Reyneke

Bekijk Reyneke

Reyneke Cornerstone

Rood | 0.75 L | 2018 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze klassieke bordeaux-stijl wijn combineert frisheid met een intense concentratie. Een feest voor de smaakpapillen, want in de wijn is van alles te ontdekken. Van cassis tot viooltjes en van tabaksblad tot een fijne mineraliteit (grafiet). Met balans, een frisse zuurgraad en gestructureerde tannines. Ook heeft deze wijn een mooi ouderingspotentieel (7 tot 10 jaar).

Spijs & moment
Een klassieke combinatie in de Bordeaux bij dit soort wijnen is met lamskoteletjes, of een mooi stuk rood vlees, zoals entrecôte of ossenhaas. Het vlees en de wijn vullen elkaar prachtig aan. Liever vegetarisch? Denk dan aan rijkere gerechten met gerookte paprika en/of champignons.

Past goed bij: lamsvlees, gegrild rood vlees, gerookte paprika, paddenstoelen

Korte omschrijving

Biodynamische rode wijn uit Zuid-Afrika met klassieke bordeaux-stijl

Overige informatie

Johan Reyneke ziet zijn medewerkers als de hoeksteen van het bedrijf. De opbrengst van deze wijn wordt dan ook gebruikt om hun kinderen te scholen en verder te ontwikkelen.

Tim Atkin - 93 punten (2018)

Product specificaties

Artikelnummer 30690
Kleur Rood
Type Stil
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc
Alcohol percentage 14
EAN doos 16009622730211
EAN fles 6009622730214