De biodynamische werkwijze is volgens Johan Reyneke dé manier om een goede terroirexpressie in de wijn te krijgen. De druiven komen volledig van eigen, biodynamisch bewerkte wijngaarden op de hellingen van de Polkadraai Hills. De verkoelende zeewind vanuit False Bay zorgt voor het behoud van frisheid in de druiven. De bodem bestaat hier uit verweerd graniet.
Na de handmatige oogst worden de druiven gekoeld en geperst met hele trossen. De vergisting verloopt spontaan met behulp van natuurlijke gisten in 300 liter vaten. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende 9 maanden verder op de lies in 1, 2 en 3 jaar oude vaten. De beste wijnen worden geblend tot deze complexe, aromatische Sauvignon Blanc.
Fruitig en uitnodigend, met aroma’s van kiwi en limoen en hints van zwarte bessen, peer en vlierbloesem. In de smaak blijven de tonen van kiwi en limoen aanhouden, aangevuld met tonen van witte bloesem, frisse zuren en een subtiele mineraliteit, die de wijn spanning en diepte geeft. Gelaagd en rijk en met een uitermate lange afdronk.
Biodynamische witte wijn uit Zuid-Afrika met veel fruit en mineraliteit.