Rey Pouilly-Fuissé Aux Charmes

Wit | 0.75 L | 2018 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Rey Macon-Vergisson La Roche

Domaine Eve & Michel Rey

Een klein domaine in Vergisson gelegen waar biologisch gewerkt wordt. De wijnen zijn zuiver en jong drinkbaar. 

Het is in 1988 dat Eve en Michel Rey, beiden met een aantal jaar werkervaring in wijnbedrijven en de noodzakelijke wijnmaakdiploma’s op zak, besluiten hun eigen wijnen te gaan maken. Hun zoektocht naar de ideale plek leidt hen naar het pittoreske plaatsje Vergisson in het uiterste zuiden van de Bourgogne, prachtig gelegen tussen de Roche de Vergisson en de Roche de Solutré. Hier kunnen ze een aantal kleine percelen kopen in verschillende appellaties: Pouilly-Fuissé, Saint-Véran en Mâcon-Vergisson. Bij gebrek aan een eigen wijnkelder maken ze in de eerste jaren hun wijnen op een andere plek. In 1992 maken en bottelen ze hun eerste wijn op het domaine, maar pas ruim 10 jaar later bouwen ze de huidige kelder en kunnen ze al hun druiven op hun eigen domaine verwerken. De wijngaarden worden beetje bij beetje uitgebreid tot de huidige 3,5 hectare. 

Eve en Michel doen al het werk in de kelder en de wijngaard zelf en kennen dus iedere wijnstok en ieder hoekje van de wijngaard. Michel is buitengewoon leergierig, Eve is enorm perfectionistisch. In de eerste jaren is het Michel die de wijnen maakte, maar in de afgelopen jaren is hij zich meer en meer gaan focussen op de wijngaarden en is het Eve die de wijnen maakt met een enorme gedrevenheid en precisie. De kwaliteit van de wijnen wordt ieder jaar beter en de invloed van Eve in het wijnmaakproces is duidelijk merkbaar in de elegantie en verfijning in de wijnen. 

Eve en Michel zijn trots en zuinig op de bijzondere terroir  van hun wijngaarden. Vanaf 2000 zijn ze gestopt met het gebruik van insecticiden of pesticiden, de bodem wordt bewerkt met respect voor de natuur en er wordt met de hand geplukt, waarbij de druiven in kleine kistjes worden vervoerd. In de wijngaarden en kelders volgen ze nog steeds traditionele methodes, maar met gebruik van moderne apparatuur. Dat leidt tot heerlijke en jong drinkbare wijnen, die ook zeer betaalbaar zijn!


Website Domaine Michel Rey

Bekijk Domaine Eve & Michel Rey

Rey Pouilly-Fuissé Aux Charmes

Wit | 0.75 L | 2018 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een zeer rijpe neus met aroma's van geel fruit en kruiden (dragon), verder wat vanille door het houtgebruik. In de mond is de aanzet vol en boterig, met een lange en mineralige afdronk.

Korte omschrijving

Witte Bourgogne in een rijpe stijl met fijne zuren en een kenmerkende mineraliteit.

Product specificaties

Artikelnummer P12320
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Pouilly-Fuissé
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 11 tot 13 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 3760149380131
EAN fles 3760149380025