Remelluri Reserva

Rood | 0.75 L | 2015 | Spanje | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Lindes de Remelluri Labastida

Remelluri

Sinds 2010 is Telmo Rodríguez volledig verantwoordelijk voor het maken van de wijnen op dit familiedomein. De basis was al goed, maar de wijnen gaan nu tot de wereldtop behoren!

De vader van Telmo Rodríguez heeft een grote reputatie opgebouwd met deze bodega. Nu zijn de twee kinderen Amaya en Telmo ‘in charge’. De wijngaarden van Bodegas Remelluri bevinden zich op de hellingen van de Sierra de Tolono-bergen en behoren daarmee tot de hoogste in de regio. Ze liggen op het zuiden en worden door de bergen beschermd tegen wind en vorst. De stenige bodem met lagen klei, de regenval vanuit de Atlantische kust en de lagere temperaturen dan gemiddeld in Rioja zorgen voor een goede fenolische rijping van Tempranillo. Beginselen van biologische landbouw zijn altijd gebruikt om te zorgen dat de wijnen trouw blijven aan dit unieke terroir. De verwachting is dat Remelluri onder de bezielende leiding van Telmo tot grote hoogte wordt opgestuwd! De eerste tekenen daarvan zijn al zichtbaar: zowel Lindes Labastida 2010 als Reserva 2009 kregen 93 punten van Parker.


Website Bodegas Remelluri

Bekijk Remelluri

Remelluri Reserva

Rood | 0.75 L | 2015 | Spanje | Doos 6 stuks

Over de wijn

Donkere, licht ontwikkelde kleur. In de neus zwart fruit als zwarte bes en specerijen als kaneel, kruidigheid en licht vanille van hout. In de mond een zachte aanzet en een zijdeachtige textuur. Weer mooi fruit, elegant met prachtige zuren en uiteenvallende tannines. Lange, minerale afdronk.

Korte omschrijving

Heerlijk geconcentreerde en verfijnde Rioja.

Overige informatie

Robert Parker - 93 punten (2013)

Product specificaties

Artikelnummer P26866
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Tempranillo
Land Spanje
Streek Rioja
Appellatie Rioja Reserva
Oogstjaar 2015
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Tempranillo, Garnacha, Graciano, Viura, Malvasia
Alcohol percentage 14
EAN doos 28426771413201
EAN fles 8426771413207